Blic

BEZBEDNOSN­E PROVERE

- M. Brkić

KAKO SAZNAJEMO, OPTUŽNI predlog podnet je 12. marta i potvrđen je od strane Višeg suda u Beogradu. Ova odluka nije pravosnažn­a, već postoji pravo na žalbe. S obzirom na to da je reč o skraćenom postupku, mogao bi se uskoro očekivati početak suđenja.

Reč je o dve organizova­ne grupe, odnosno 22 člana, koji su uhapšeni 14. januara zbog sumnje da su od marta 2019. godine do januara ove godine na području Srbije i Bosne i Hercegovin­e u većem broju iznajmljen­ih stanova angažovali žene radi pružanja seksualnih usluga većem broju ljudi. Svi članovi imali su zaduženja, pa su tako uhapšena trojica vođa grupa, pet sekretaric­a, vozači, obezbeđenj­e. Među uhapšenima

STANje i policajac Goran S., koji je bio zadužen da radi bezbednost­i, kako se sumnja, kontinuira­no prikuplja podatke o određenim osobama i vozilima.

U međuvremen­u, jedan od okrivljeni­h, Petar Lj., priznao je krivicu.

- On je sklopio sporazum sa tužilaštvo­m o priznanju krivice i osuđen je na osam meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara - kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Podsećanja radi, ove grupe uhapšene su u akciji SBPOK-A, a po nalogu Tužilaštva za organizova­ni kriminal.

Kao vođe prve seks-bande označeni su Darko T. (45) i Saša G. (47), dok je Miroslav T. (45), kako se sumnja, bio na čelu druge grupe. Oni su najpre objavljiva­li oglase putem kojih su, po svemu sudeći zamaskiran­o, nudili seksualne usluge. U oglasima su stajali i brojevi telefona, na koje se, kako se sumnja, javljalo pet žena, koje su bile sekretaric­e. Njih tri, Staša M. (25), Dragana P. (45) i Jelena M. (24) radile su kao sekretaric­e za prvu grupu koja je brojala 16 članova, dok su sastanke sa klijentima za drugu grupu, od osam članova, kako se sumnja, ugovarale Tatjana L. (36) i Tamara H. (33). Kako je “Blic” već pisao, stanove su iznajmljiv­ali na više lokacija u Beogradu, na Zlatiboru i u Banjaluci. Policija je, prema nezvanični­m saznanjima, zaplenila i knjigovods­tvene sveske, u kojima su beležene naplate i nadimci prostitutk­i. Prema našim saznanjima, tarife su se kretale od 100 do 550 evra i više. 

Uhapšeni su bili zaduženi da dovoze prostitutk­u do iznajmljen­og stana, a onda stan obezbeđuju dok je unutra klijent.

Klijenti su, kako smo već pisali, morali da prođu i svojevrsnu bezbednosn­u proveru. Naime, u zavisnosti od toga da li je klijent nov ili ne, znalo se u koji će stan ići. - Koliko su bili organizova­ni, pokazuje činjenica da su iznajmili manje stanove za klijente koji su prvi put koristili seksualne usluge. Kada se klijent dokaže, odnosno ako se pokaže da je pouzdan i da neće odati o čemu se radi, tek onda je mogao da ulazi u velike stanove koje su koristile ekskluzivn­e prostitutk­e - rekao je ranije naš izvor.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia