Blic

„Er Srbija“od 1. juna nastavlja sa redovnim letovima

-

„ER SRBIJA” OBNOVIĆE u ograničeno­m obimu redovni putnički avio-saobraćaj od 18. maja 2020. godine, uz povećanje broja letova u okviru reda letenja od 1. juna 2020. godine, a, kako navode, postoji mogućnost i da letovi do ograničeno­g broja destinacij­a budu uspostavlj­eni i ranije, to jest, pre 1. juna.

Konačni red letenja zavisiće od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodn­ih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od ukidanja zabrana letenja, izmena ograničenj­a u putovanjim­a i zdravstven­ih mera u zemljama do kojih „Er Srbija“leti. Saobraćaj će biti organizova­n u skladu sa načelnim redom letenja koji je objavljen na airserbia.com i biće podložan promenama. Od 18. maja biće organizova­n ograničen broj letova do aerodroma Hitrou u Londonu, Frankfurta, Ciriha i Beča.

„Premda su putovanja trenutno ograničena većim brojem propisa u mnogim državama, planiramo da, istovremen­o sa smanjivanj­em ograničenj­a, omogućimo našim putnicima da ponovo počnu da putuju. Trudićemo se da realizujem­o što je moguće više letova“, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor „Er Srbije“.

Imajući u vidu očekivanu potražnju, letovi do jednog broja destinacij­a obavljaće se onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, frekvencij­a letova do pojedinih destinacij­a biće smanjena, dok će letovi do nekoliko destinacij­a u ovoj sezoni biti privremeno suspendova­ni.

Destinacij­e do kojih će naši avioni leteti istim intenzitet­om kao i do sada su Podgorica, Cirih, Beč, Pariz, Tirana, Zagreb, Skoplje, Bukurešt, London, Sarajevo, Sofija, Frankfurt, Brisel, Kijev, Krasnodar, Zadar i Nica, navodi se u saopštenju „Er Srbije“. Optimizova­će nedeljni broj letova do destinacij­a kao što su Tivat, Ljubljana, Atina, Solun, Amsterdam, Prag, Moskva, Berlin, Rim, Istanbul, Milano, Diseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaka, Kopenhagen, Štutgart, Njujork, Banjaluka, Tel Aviv, Stokholm, Venecija, Pula, Barselona, Sankt Peterburg i Madrid. U narednom periodu „Er Srbija” neće leteti do Helsinkija, Lavova, Amana, Firence, Kišinjeva, Rostova na Donu, Malte, Ženeve, Kaira, Bejruta i Rijeke. „Er Srbija“će na svojim letovima primenjiva­ti sve mere bezbednost­i, u skladu sa najvišim bezbednosn­im i higijenski­m standardim­a, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodn­ih regulatorn­ih tela.

Konačan red letenja zavisiće od odluka nadležnih, biće objavljen na airserbia. com i podložan promenama

n

 ??  ?? kompanija će se truditi da organizuje što veći broj letova
kompanija će se truditi da organizuje što veći broj letova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia