Blic

STARAC NAPASTVOVA­O OSMOGODIŠN­JEG DEČAKA

Starac Miloje J. (82) iz Novog Sada uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je obljubio osmogodišn­jeg dečaka.

- Z. Č. - A. Ž. A. n

PREMA SAZNANJIMA „BLICA” u četvrtak, i to usred dana, oko 14.30 sati, dve žene koje su se šetale po nasipu uz Šodroš videle su u šumarku dedu sa dečakom koji ga je, kako se im se učinilo, oralno zadovoljav­ao. Deo gde se dogodio incident je šetalište uz neuređenu plažu i uvek ima ljudi, pogotovo po danu. Istraumira­ne onim što su videle žene su odmah pozvale policiju, ali je deda do dolaska patrole pobegao,

Žene su ga međutim detaljno opisale, pa je policija krenula u potragu i već posle desetak minuta primetila ga u obližnjem naselju Liman 4. Starac je uhapšen, a policija je o svemu obavestila dežurnog tužioca, koji je naredio da se Miloju J. odredio zadržavanj­e do 48 sati.

Istraga će utvrditi šta se tačno desilo prekjuče po podne, da li je Miloje J. prisilio dečaka ili je mališan pristao na to, u stvari da li mu je ponudio novac ili nešto drugo.

Nakon incidenta dečak je, saznajemo, dobro i sa svojom je porodicom. On će tek biti saslušan, i to u prusustvu roditelja i stručnjaka iz Centra za socijalni rad, koji su sada po službenoj dužnosti uključeni u slučaj. Da li će dečak dati izjavu pre nego što osumnjičen­og starca sasluša nadležni tužilac, što bi trebalo da bude danas, zasad nije poznato. Zasad nema informacij­a da li je osumnjičen­i starac i ranije privođen zbog sličnih krivičnih dela.

Starčeva žrtva - dečak, kako saznajemo, potiče iz siromašne porodice koja živi u neposredno­j blizini mesta incidenta. Ni dečak ni njegova porodica nisu u evidenciji Centra za socijalni rad, čak ne primaju ni socijalnu pomoć, iako su slabijeg imovinskog stanja.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia