Blic

ROĐENA DA BUDE BROJ 1

-

Vesna je istakla da je ponosna od trenutka kada je rodila Ivanu, ali i otkriva:

- Ja sam znala da će ona to da bude. Nisam sada neskromna ili, Bože moj, ali ja sam znala i ja sam njoj rekla: „Ja sam tebe rodila da ti budeš najbolja na svetu! Da budeš number one (broj jedan)! Da uvek budeš naj, naj, naj...“. Jednostavn­o, svesna sam da je ona šampionka. Svesna sam onoliko koliko bi trebalo da budem, ništa preterano. Ja sam, pre svega, mama. Majka.

ovde...“, i ne obraćam pažnju na Ivanu, koja se vrzmala i trčkala okolo. Dok sam ja sina spakovala u taj blok i kazala „hajde sada, hop, trčimo“, Ivana je projurila trčeći iza nas i ja vidim blok iza i kao super, pogledam u nju koja je otrčala i u tom momentu nailazi moj bivši trener Jani Hajdu i pogleda je, pa reče: „E, tebe sam čekao! Sa tobom ću da odem u penziju!“.

Španovićev­oj nije prvi izbor bio atletika i disciplina skok udalj.

- Najpre su Ivana i brat išli na karate, Nemanja je došao do braon pojasa, pa je posle toga otišao na fudbal, a Ivani je bilo dosadno na karateu. Potom je malo krenula da trčkara, a bio joj je malo ubačen i rukomet pošto joj je baka bila rukometaši­ca. I to je trajalo izvesno vreme, a onda joj je trener rekao da mora da odluči šta će. U sebi sam potajno želela da se odluči za atletiku, ali nisam insistiral­a.

Niti suprug niti ja. Sama je izabrala sport. Razmišljal­i smo da li je bolje da se bavi sprintom ili skokom udalj, pa sam joj samo u jednom trenutku kazala da mi se čini da bi joj više legao dalj zbog konkurenci­je i svega. U sprintu se znalo da su nemilosrdn­e Amerikanke, Jamajčanke, tada Ruskinje. Zato sam rekla dalj jer sam mislila da će veći uspeh postići i biti broj jedan u svetu.

Majka je zastala, a onda kroz osmeh dodala:

- Tada sam već znala da će veliki uspeh postići i da će biti najbolja na celom svetu. Drago mi je što je ostala na toj disciplini, što skače i eto, moja potajna želja, na kojoj sam joj samo jednom skrenula pažnju da ostane, isplatila se.

Na pitanje kakva je Ivana kao dete bila, Vesna je odgovorila:

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia