Blic

RAFA I RODŽER IZDALI NOVAKA

Đoković se već duže zalaže za pomoć slabije plaćenim teniserima koji ispadaju u prvim kolima turnira, dok su Nadal i Federer zakočili promene.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Tenis je sport koji je ozbiljno uzdrman posledicam­a pandemije virusa korona i veliko je pitanje da li će se igrati u 2020. Takođe, ispostavil­o se da teniska organizaci­ja uopšte nije bila spremna da reaguje. Sve više igrača se javlja i otkriva slabosti u funkcionis­anju ATP-A, a glavni razlog je neslaganje najboljih tenisera.

Kanađanin Vasek Pospišil, koji je i član ATP veća igrača, kaže da celu stvar koče Rafael Nadal i Rodžer Federer. za razliku od Novaka Đokovića.

- Tenis okuplja igrače iz različitih država u kojima važe različiti zakoni. Zato je veoma pipavo. Međutim, kada sam prošle godine bio povređen, imao sam vremena da “provalim” sistem i vidim da smo sada više nego ikada bliži jedni drugima. Izneo sam plan i 80 igrača iz prvih 100 je bilo za, kao i dvanaestor­ica iz Top 20. Jedna od njih je bio i Novak Đoković koji je rekao: Ok, hajdemo da probamo! Ali, kada sam se našao sa Rafom i Rodžerom, oni su bilo protiv ispričao je Pospišil.

Iskusni Kanađanin je rekao

da su Nadal i Federer hteli da idu svojim putem, bez da sa sobom povedu i druge tenisere. - Njihova ideja

je bila da nasamo

razgovaraj­u sa organizato­rima grend slem turnira, što se kosilo sa našom idejom da svi idemo zajedno. Bilo je to

sramno, da budem iskren. Đoković i većina tenisera su za to da se oformi Udruženje igrača koje bi sa vlasnicima turnira pregovaral­o oko povećanja nagrada. Jedna od glavnih tema je poštenija raspodela novca, odnosno da igrači koji ranije ispadnu sa turnira dobiju više nego sada. Novak duže insistira na tome, za razliku od preostale dvojice iz velike trojke.

- Federer je sjajan čovek. Često sam razgovarao sa njim i puno ga volim. Na početku je rekao da nas podržava, ali onda nije hteo da stane iza nas. To nas je usporilo - dodao je Pospišil.

Jasno je da kad se zagrebe površine između najboljih tenisera postoji dosta neslaganja koja se, sve češće, iznose u javnost. Tako se u

Španiji digla frka zašto je Novak trenirao u Marbelji, na otvorenom terenu, iako je to zabranjeno. - Ne, nisam radio u svom centru u Majorki jer nije dozvoljeno. Treniram na privatnom terenu jednog prijatelja, u njegovom dvorištu. Hteo sam da izbegnem pometnju - indirektno je Nadal opleo po Đokoviću.

Takođe, rekorder Rolan Garosa je rekao da igrači moraju da se vakcionišu ako žele da izađu na teren. Ponovo je njegova izjava bila usmerena prema Novaku, koji je proglašen za - antivakser­a.

- Ne možemo nikoga da nateramo na nešto, ako taj ne želi. Svi smo slobodni i ravnopravn­i. Ali, ako vakcinacij­a bude važila za sve, onda će i Đoković morati da se vakcioniše kako bi igrao na turnirima. Svi moramo da se pridržavam­o odluka - dodao je Nadal.

će MORATI DA SE VAKCIONIŠE

ĐOKOVIĆ NA TEREN U AKO ŽELI DA SE VRATI

NADAL NASTAVKU SEZONE, REKAO JE

Jedan od tenisera koji je od starta bio sa nama je Novak Đoković. Rekao mi je: Ok, hajdemo da probamo, rekao je Vasek Pospišil

 ??  ?? vasek pospišil je pokušao da nagovori nadala i federera, ali su mu okrenuli leđa
vasek pospišil je pokušao da nagovori nadala i federera, ali su mu okrenuli leđa
 ??  ?? rodžer federer i rafa nadal se drže zajedno po pitanju raspodele nagradnog fonda na turnirima
rodžer federer i rafa nadal se drže zajedno po pitanju raspodele nagradnog fonda na turnirima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia