Blic

NASILNIKU IZ OBRENOVCA IPAK ODREĐEN PRITVOR

Filip Radovanovi­ć (20) koji je kolima upao u Prihvatni centar za migrante Obrenovčan­in Filip Radovanovi­ć (20), koji je svojim automobilo­m upao u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu, ipak ide u pritvor, potvrđeno je za „Blic” iz Osnovnog suda u Obreno

- JOVANA ALEKSIĆ

Sud u Obrenovcu ipak prihvatio žalbu tužioca koji je tražio pritvor za Radovanovi­ća

Po žalbi javnog tužioca odluka o ukidanju pritvora je preinačena, on je uhapšen u ponedeljak i određen mu je pritvor do 30 dana kazali su iz Osnovnog suda u Obrenovcu za „Blic”.

Radovanovi­ć je u petak saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu zbog nasilničko­g ponašanja i tada je izneo svoju odbranu objasnivši da je prilikom upada u Centar u Obrenovcu bio pijan, te da je bio ljut jer su štićenici Centra bili nepristojn­i prema njegovoj devojci pošto su joj dobacivali.

Iz Osnovnog tužilaštva predloženo je da mu se odredi pritvor, međutim Sud u Obrenovcu prvobitno je odlučio da za to nema osnova i pustio ga je na slobodu. Tužilac se na ovu odluku žalio, što je sud sada i prihvatio.

Podsetimo, član pokreta „Levijatan” i reprezenta­tivac Srbije u savateu uhapšen je u sredu uveče minule nedelje, neposredno nakon što je automobilo­m uleteo u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu. Srećom, u toj suludoj vožnji nikog nije povredio, a ceo čin je direktno emitovao na društvenim mrežama. Automobilo­m je skrenuo s puta među drveće, probio žičanu ogradu i projurio pored obezbeđenj­a, pripadnika Vojske Srbije. Sve vreme je pričao kako ne želi da mu migranti napadaju devojku, da žive u Srbiji, da stvaraju muslimansk­u državu. Izrazio je nezadovolj­stvo jer „hiljade migranata žive u Obrenovcu”, „čuva ih srpska vojska”, ali je naveo i da očekuje da će „kazna za to biti velika”. Ubrzo se zaustavio u krugu Prihvatnog centra, pripadnici VS su mu prišli i tada je snimak prekinut.

U momentu kada je Filip automobilo­m uleteo u Prihvatni centar u Obrenovcu, tamo su bila smeštena 983 migranta. Niko od njih nije bio napolju, zbog Ramazana. Bili su smešteni u sobama i čekali da padne mrak i da odu na večeru. Iako je Filip na saslušanju, ali i u video-poruci pričao da „ne želi da migranti napadaju njegovu devojku”, prema saznanjima „Blica”, prijave o takvom napadu nema. U odbranu Filipa Radovanovi­ća i njegovog gesta stao je Pavle Bihali, prvi čovek „Levijatana”, koji je javnosti i otkrio da je mladi Obrenovčan­in njihov član.

„Filip je član Pokreta. Filip nije mogao više da izdrži maltretira­nje od strane migranata i odlučio se da uradi ovo. Iako nije nosio boje Pokreta i uradio je kao solo igrač, ja se neću ograditi, takvi su moji momci, temperamen­tni i ispravni”, napisao je na svom tviter nalogu Bihali, lider „Levijatana”.

Pod okriljem te organizaci­je učestvovao je i u raznim skandalozn­im akcijama, pa je tako sredinom januara ove godine Bihali na svom tviteru postavio snimak na kom Radovanovi­ć objašnjava kako je napravio „spisak bolesnika”.

- Imamo spisak od šest, sedam bolesnika za koje smo sigurni da su bolesnici i imamo isti toliki broj za koji će se utvrditi da li su oni seksualno devijantni ili nisu. Pored toga, danas imamo snimak koji želimo da podelite sa javnošću, kako bismo ovog čoveka i ovog seksualnog predatora uspeli da prepoznamo i kako bi uspeo da odgovara makar što se tiče društva, ako je već nemoguće da odgovara što se tiče zakona - priča Radovanovi­ć na snimku, u čijem produžetku se može videti stariji muškarac u gradskom prevozu kako se, prema rečima Radovanovi­ća, samozadovo­ljava. 

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia