Blic

DEKI TEK MORA DA SE DOKAŽE

Ognjen Koroman, za „Blic”, o karijeri, večitima, Rusiji, Engleskoj...

- VELJKO IVANOVIĆ

„Videćemo kako će se Stanković pokazati kada Crvena zvezda sledeće sezone krene od nule u Superligi, zajedno sa Partizanom. Nadam se da će sve biti kako treba i želim mu svu sreću i uspeh“, kaže bivši fudbaler crveno-belih, a sada trener Smedereva.

Noseći dres Crvene zvezde u dva navrata, Ognjen Koroman je mnogo radosti doneo navijačima crvenobeli­h. „Delije” ga pamte kao brzonogog, beskomprom­isnog i fudbalski drskog fudbalera. Sećaće se i njegovog gola Bajernu u Kupu UEFA 2007, kao i dva pogotka protiv Partizana u 131. večitom derbiju iste godine...

U bogatoj karijeri, stigao je Ognjen i do Premijer lige, u Portsmut kod Harija Rednapa, gde baš i nije imao sreće. U Rusiji je, noseći dresove Dinama, Krila Sovjetov i Tereka, bio obožavan, igrao je i u Koreji. Sada se kao trener uhvatio vrućeg krompira preuzimaju­ći fenjeraša Prve lige, ekipu Smedereva. Pa ipak, prva ljubav zaborava nema, pa se i ovaj razgovor sa Koromanom, praktično, sveo po ono „spala knjiga na dva slova” - Crvenu zvezdu.

Kako ti se čini Zvezda ove sezone?

- Pa, na „Marakani” ništa novo. Opet smo šampioni, kako mi se čini. Sedeo sam

IZ BAJERNA KOROMAN U DUELU SA LAMOM ODIGRANOM NA MEČU LIGE EVROPE,

2007. NA „MARAKANI“

baš pre neki dan sa Zvezdanom Terzićem i Dejanom Stankoviće­m... Inače, smatram da se u poslednje vreme dosta dobrih stvari uradilo, pogotovo s omladinsko­m školom i infrastruk­turom stadiona. Igrački kadar je, takođe, dobar. Idu stvari u pravom smeru - kaže za „Blic” Ognjen Koroman, koji je sada trener Smedereva.

Dejan Stanković u ulozi trenera?

- Na početku je, tek bi trebalo da se dokazuje. Sve je na njemu. Imao je impozantnu fudbalsku karijeru. Videćemo kako će se pokazati kada Zvezda krene od nule zajedno sa Partizanom, naredne sezone.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia