Blic

PET USLOVA OBRADOVIĆA DA PRESTANE SA ŠTRAJKOM GLAĐU

Boško Obradović, lider pokreta „Dveri“koji je juče peti dan štrajkovao glađu ispred Skupštine, izneo je uslove pod kojim će štrajk prekinuti.

- M. T.

ON JE U holu Skupštine naveo pet uslova, koje je kasnije i pismeno naveo na društvenoj mreži Tviter. Obradoviće­vi zahtevi su poštovanje Rezolucije 1244 po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, zatim neselktiva­n rad tužilaštva i sudova i zaštita eparhije SPC u Crnoj Gori.

Kao četvrti uslov lider „Dveri“je naveo oslobađanj­e medija, odnosno konkretno 60 minuta na RTS-U u večernjoj emisiji u kojoj bi on objasnio zašto štrajkuje glađu, a poslednji uslov je odlaganje izbora i stvaranje uslova za fer i poštene izbore.

Obradović štrajkuje glađu od nedelje, 10. juna, a od pre dva dana mu se priključio i potpredsed­nik stranke Ivan Kostić. On je juče rekao da policija ne dozvoljava nikome da mu priđe na stepeništu Skupštine, pa to nije bilo omogućeno ni njegovom rođenom bratu i snaji.

- Policija kaže da je ovo zona skupštinsk­og obezbeđenj­a, oni kažu da je policija sve preuzela, a u stvari i jedni i drugi samo vrše pritisak na nas. Kome može da smeta ako moj brat dođe da

Očuvanje KIM, neselektiv­an rad pravosuđa, zaštita eparhija SPC u Crnoj Gori, oslobašanj­e medija i odlaganje izbora - traži Obradović

vidi kako sam - upitao se Obradović i zatražio da mu se omoguće posete i podsetio da su one dozvoljene čak i osuđenim licima.

On je rekao da noći provode u svojim prostorija­ma u Skupštini, dok danju po ceo dan sede na stepeništu. Dodao je da se zasad zdravstven­o osećaju dobro, ali da će tokom dana uputiti zahtev sekretarij­atu skupštine da njega i njegovog stranačkog kolegu Kostića mogu jednom dnevno da posećuju njihovi izabrani lekari.

Juče je Obradovića ispred Skupštine posetio Dragan Đilas. Obradović je rekao da Đilas nije ni pokušao da ga nagovori da prekine štrajk jer da to nema smisla i dodao da će istrajati u zahtevima da Srbija postane normalno društvo. 

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia