Blic

APARTMAN U BEČIĆIMA KAO HOTEL UDRAČU

- BILJANA VUČKOVIĆ

Za dve nedelje, 1. juna, Srbija će otvoriti granice sa Severnom Makedonijo­m, Albanijom, Bosnom i Hercegovin­om i Crnom Gorom, a kako nijedna od ovih zemalja nije bila žarište novog virusa korona, mnogi građani razmišljaj­u da godišnji odmor provedu na destinacij­ama u regionu.

Našim građanima koji budu odlučili da letuju u nekoj od ovih država, po svemu sudeći, trebaće potvrda da su negativni na virus, test na COVID-19, koji je obavezan i za ulazak u Srbiju, a ukoliko ga putnik nema, moraće posle odmora 14 dana da bude u izolaciji. Oni koji se odluče na putovanje bez obzira na komplikova­niju proceduru od one na koju smo navikli, treba da znaju da osiguranje ne pokriva lečenje ukoliko se zaraze koronom u drugoj zemlji.

Prema pisanju medija u BIH, test u toj zemlji je 100 evra. Za Crnu Goru taj podatak još nije poznat, ali se navodi da će cena biti minimalna. U Makedoniji i Albaniji cena testa nije poznata. U svakom slučaju, građani treba da računaju na dodatne troškove prilikom planiranja letovanja u ovim zemljama.

BEČIĆI OD 20 EVRA Inače jedna od omiljenih letnjih destinacij­a Crna Gora je država u kojoj očekuju vrlo brzo oporavak od epidemije i „fri korona“sezonu u avgustu i septembru. Pripreme su uveliko u toku, očekuje se da do 1. juna plaže budu u punoj funkciji. Najavljeno je da će na plažama biti obeležen prostor za turiste da bi se obezbedila fizička distanca i biće pojačane i druge mere zaštite i opreza od infekcije.

Cene apartmana u Bečićima su od 20 evra po osobi na dan, međutim, kako vlasnici poručuju na sajtovima sa ponudom, smeštaj se može naći već od šest evra po osobi u objektima sa novim nameštajem, kupatilom i kuhinjom, ali zavisi i od udaljenost­i apartmana. Sa luksuznom opremom u stanovima i apartmanim­a raste i cena smeštaja, ali u Budvi, Herceg Novom i u drugim primorskim gradovima vlasnici koji oglašavaju smeštaj na upit spremni su na dogovor i da koriguju cenovnik. U Baošićima i Zelenici komplet apartman za četiri i pet osoba je od 25 do 40 evra na dan, ali se uredne sobe sa dodatnim sadržajima izdaju već od 14 evra za dve osobe po danu.

POKRIVA LEČENJE OSIGURANJE NE

ZARAZI VIRUSOM UKOLIKO SE TURISTA

ZEMLJI KORONA U DRUGOJ

POPULARAN OHRID

U Makedoniji je cena noćenja u sobi sa kupatilom na Ohridu od pet evra, dok se apartmani od 40 i više kvadrata u centru Ohrida izdaju za 20 i više evra na dan. Jednosobni studio, sa spavaćom sobom i dnevnim boravkom, zatim dvosobni kompletno uređeni izdaju se za devet evra po osobi.

 ??  ?? ol inkluziv varijanta u hotelima u draču je oko
evra
ol inkluziv varijanta u hotelima u draču je oko evra
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia