Blic

Četvrtfina­le

-

i ne samo to. Već i da se igrači Zvezde ne plaše nikoga. Došli smo na ono što sam želeo, da uvek igramo hrabro i do kraja protiv svakog.

Tih 90 minuta je proteklo ovako: Robi je ubio pauka iz slobodnjak­a, Bina je zaludeo odbranu gostiju i ćušnuo loptu u mrežu, a sve je ukrasio onaj kome je fudbalski svaka kao Njegoševa - Dejo, za 3:0.

- Bili smo srećni, kako da ne, ali nije se specijalno slavilo. Nego smo se više i više, zapravo, uozbiljili. Osetili smo da možemo mnogo.

Revanšu su prethodili neredi u Drezdenu, pošto su navijači Dinama želeli neki vid osvete zbog bolnog poraza u Beogradu, čak su i zasuli kamenicama jedan autobus sa navijačima Zvezde. Upravo će jedan kamen ostati kao zaključak na disertacij­u Crvene zvezde i u Drezdenu, u meču koji i nije odigran do kraja. Dejo je opet turio lepak na kopačke, sakrio je loptu Nemcima, uostalom kao i Robi, Pančev, Juga...

- Posle revanša smo shvatili da izrastamo u velikog šampiona, evo to prvi put sada kažem. U drugom minutu meča, iz penala oni povedu, ja sam s klupe reagovao i rekao mojim igračima da se smire, da uzmu loptu i da igraju. Odlučili smo se za ofanzivnu varijantu, jer smo procenili da smo porasli i da možemo svakog da pobedimo. Preuzeli smo inicijativ­u. Dejo je postigao spektakula­ran gol i izjednačio, a Pančev je jednu fenomenaln­u akciju pretvorio u drugi gol, potvrdio da je centarfor evropskog formata.

Na scenu opet stupa kamen. Doleteo je iz ruku razulareni­h domaćih navijača i pogodio Robija. Policija je šmrkovima razjurila oko 1.000 nemačkih huligana, ali delegat utakmice Johan van Marle iz Holandije ranije je doneo odluku da nema uslova za nastavak meča.

- Prosinečki je, srećom, prošao bez posledica. Sudiji je dojadilo da upozorava čitavim tokom meča domaćina i na kraju je prekinuo. Dinamo nije mogao da igra fudbal protiv Zvezde, bili smo jači, tim klase igrača. Mislim da su njihovi navijači to isto uvideli, osetili su da smo moćniji, jači i bolji i nisu mogli to da podnesu. Da nisu izazvali prekid, dali bismo im mi im još dva komada, najmanje.

- Zvezda je polufinali­sta Kupa šampiona. Ljupko je odmah razmišljao na koga će.

- Odmah po okončanju utakmice, razmišljao sam kako bih voleo da igramo protiv Rusa, moskovskog Spartaka koji je izbacio Real - zaključio je Ljupko.

Sudbina je htela drugačije. Opet Nemci. Ovog puta ponos Bavarske...

U Zvezdi su u polufinalu priželjkiv­ali Ruse, koji su izbacili Real, ali ih je žreb podveo na Bajern iz Minhena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia