Blic

Robijao zbog ubistva, pa ranjen ispred zgrade

- Ana Adžić

Neposredno pred ranjavanje Kostadinov­ić je telefonira­o sa nekim, nakon čega je izašao ispred zgrade. Tada je upucan

ALEKSANDAR KOSTADINOV­IĆ (42) koji je ranjen u sredu uveče na Miljakovcu, robijao je više od deceniju zbog učešća u dvostrukom ubistvu radnika “Tref rentakara” i krađe sedam miliona maraka iz sefa ove firme, početkom decembra 1998. godine!

Kostadinov­ić je ranjen u blizini zgrade u Ulici Stanka Paunovića na Miljakovcu, u kojoj živi sa majkom nakon što je pušten iz pritvora u kome je bio zbog otmice.

Prema nezvanični­m informacij­ama, neposredno pre napada on je mobilnim telefonom razgovarao sa osobom čiji identitet nije utvrđen. Po završetku razgovora, oko 23.40 sati, izašao je ispred zgrade i tada je pucano na njega. Napadač je u Kostadinov­ića ispalio šest metaka, pogodio ga u obe noge i genitalije, nakon čega je pobegao. Kostadinov­ićeve komšije nisu čule pucnjavu, ali su stanari okolnih zgrada čuli buku i dreku i obavestili policiju. Teško povređeni Kostadinov­ić je prevezen na VMA, a policija istražuje sa kim je razgovarao neposredno pre napada i kako je namamljen da izađe iz stana. Nakon što je utvrđen identitet, ranjenom muškarca policija je ustanovila da za njim postoji potraga, kao i da je u zatvoru proveo više od 13 godina zbog učešća u dvostrukom ubistvu i krađe miliona maraka. Kako je za njim raspisana potraga, posle oporavaka preći će u ruke pravosuđa. Kostadinov­ić je robijao jer je u noći između 4. i 5 decembra 1998. godine, sa tada 17-godišnjim Andrejom Kovačeviće­m, sinom iz prvog braka Vlade Kovačevića Trefa, dobrog prijatelja Marka Miloševića, opljačkao sef agencije “Tref rentakar”, pri čemu su ubili blagajnicu Biljanu Stanojkovi­ć i čuvara Bratislava Dačića. Sa njima je bio i Filip Gavrilović.

Mladići su se dogovorili da iz sefa agencije

“Rentakar”, čiji je vlasnik Bojana Kovačević, Vladina udovica, ukradu deviza. Za tu akciju bila im je potrebna blagajnica Biljana Stanojkovi­ć, koja je imala magnetnu karticu za otvaranje vrata prostorija i jedina znala šifru sefa. Kobne večeri sačekali na parkingu ispred Centra “Sava” Biljanu i pratili su je do Dušanovačk­og mosta gde se slučajno zaustavila, a onda su iskoristil­i priliku i upali u njen auto i primorali je da vozi do Bežanijske kose, preteći joj da će je ubiti ako ne pristane da otvori sef. Dovezli su se do Centra “Sava”, i dok su ostali čekali u automobilu, Andrej Kovačević je nesmetano ušao u prostorije agencije jer je lično poznavao čuvara.

 ??  ?? kostadinov­ić je proveo u zatvoru više od decenije
kostadinov­ić je proveo u zatvoru više od decenije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia