Blic

IDEMO NA SUD, OPTUŽIO ME JE DA SAM UBIO ČOVEKA

- S. Vukašinovi­ć

Direktor Doma za odrasle Vladica Stojanović kaže za „Blic” da je, umesto da bude pohvaljen što nijedan zaposleni niti štićenik, koji su svi u rizičnoj grupi, nije bio zaražen Covidom 19, umalo nije završio u zatvoru zbog hirova Radomira Nikolića.

- Nečasno je što Nikolić smrt jednog čoveka, čija nam je porodica izjavila zahvalnost za sve što je naš kolektiv uradio za njega, iskoristio kako bi diskredito­vao mene i ceo kolektiv, koji nije imao nijednog zaraženog. O političkoj harangi čiji je cilj bio da završim u zatvoru obavestio sam nadležne, a o svemu ovome raspravlja­će i sud jer ću podneti i krivičnu prijavu zbog nanošenja štete ustanovi na čijem sam čelu, ali i meni lično. Ne želim da svoju nevinost dokazujem u javnosti, već pred sudom. Ovo tim pre što sam čak od gradonačel­nika okrivljen da sam ubio čoveka, što je za mene uvreda preko koje ne mogu da pređem jer dokazi sudskih veštaka i testovi pokazuju da to nisam uradio - kaže Stanojević za „Blic”. nije pravo što među 900 štićenika i 115 zaposlenih Doma „Mala pčelica” nema nijednog zaraženog. Zato je tražio stalne provere, koje nisu „urodile plodom“. Kada je umro P. P., Nikolić je naredio da se sve ispita i testiraju ljudi u Domu jer je jedan od štićenika koji je bio u kontaktu sa preminulim, navodno, bio pozitivan na testu. To je za Radomira bio dokaz da je Stanojević prikrio uzrok smrti štićenika P. P. i da prikriva stanje u celoj ustanovi. Zato je zatražio ekshumacij­u, što su 16. aprila uradili eksperti sudske medicine, ali bez znanja porodice umrlog. Ona je o tome obaveštena od jednog meštanina koji je sve to video i snimio. Taj čovek je priveden u policiju, gde je morao da obriše snimak ekshumacij­e, a nakon toga je kažnjen sa 52.000 dinara jer je nakon 17 sati bio van kuće, iako je, kao pčelar, imao dozvolu za kretanje - navodi naš sagovornik.

On dodaje da je sve to nanelo štetu uspešnim aktivnosti­ma kriznog štaba.

- Neshvatlji­va je tolika ostrašćeno­st, želja da se po svaku cenu diskreditu­je čovek koji je, voleo ga neko ili ne, vrlo dobro uradio posao. Po mojim saznanjima, o ovom slučaju Stojanović je obavestio i nadležne državne organe, i u svom izveštaju naveo i da ga je Nikolić lično pozvao telefonom optužujući ga da je ubio čoveka. Neprimeren­o je da se otkopavaju tuđi grobovi zarad političkih ratova koji su se vodili kada im vreme nije - kaže naš izvor.

„Blic” je pokušao da dobije odgovore i od Radomira Nikolića, ali se on nije javljao na telefon.

n

 ??  ??
 ??  ?? Test pokojnika bio je negativan na koronu
Test pokojnika bio je negativan na koronu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia