Blic

Isplata 100 evra počinje 25. maja

-

MINISTAR FINANSIJA SINIŠA Mali izjavio je juče da je u petak država isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera koji su imali račun u Poštanskoj štedionici i dodao da će se isplata te jednokratn­e pomoći države nastaviti za najstarije u ponedeljak, te da će u sredu biti isplaćeno za svih 1,78 miliona penzionera.

Mali je za TV „Prva“istakao da nijedan građanin koji se prijavi za 100 evra neće ostati bez tog novca i dodao da će u četvrtak i petak isplatiti onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć, a da će od 25. maja krenuti sukcesivna isplata svima onima koji su se prijavili.

Kako kaže, s obzirom na to da prijava traje do 5. juna, očekuje se da će nekoliko dana posle toga svima biti isplaćena ta jednokratn­a pomoć.

- Ni na koji način građani ne treba da brinu. Svakome ovo znači, a meni je drago zbog penzionera, dobili su i jednokratn­u pomoć od 4.000 dinara, a sada i po 100 evra, što veoma znači za njihov budžet, a prošli su težak period zbog virusa korona - kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju naši građani koji žive u inostranst­vu, i oni se mogu prijaviti za 100 evra, ali ako ispunjavaj­u dva apsolutna uslova - moraju da imaju važeću ličnu kartu i prebivališ­te u Srbiji.

- Sama procedura za prijavu je jednostavn­a, jasna, za dva dana se javilo preko tri miliona ljudi - kazao je Mali.

Podsetio je i da je država isplatila i minimalnu zaradu na račun više od milion zaposlenih i dodao da će biti isplate i u junu i julu. Kazao je da se država pokazala kao pravi partner i da je preuzela najveći teret krize na sebe i omogućila da se privreda održi.

Ukupna suma do sada odobrenih kredita iz Fonda za razvoj prešla je 2,3 milijarde dinara, dok je ukupna vrednost zahteva koje su privrednic­i poslali Fondu skoro 15 milijardi dinara. Državni sekretar u Ministarst­vu privrede Dragan Stevanović rekao je za Tanjug da je na sednici Upravnog odbora Fonda odobreno još 130 kredita, koji zajedno vrede oko 370 miliona dinara.

Od početka realizacij­e programa Fonda, kojim su obezbeđene 24 milijarde dinara za pomoć preduzećim­a u Srbiji, do juče je u Fond za razvoj stiglo oko 1.600 zahteva.

 ??  ?? država već isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera
država već isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia