Blic

Stradao Marko Đurić (28) u noćnom klubu kod Trstenika, uhapšen vlasnik i obezbeđenj­e PRETUKLI MLADIĆA I GURNULI GA SA TERASE KAFANE

- NENAD BOŽOVIĆ

Marko Đurić (28) pretučen je subotu uveče i najverovat­nije bačen sa terase u selu Grabovac kod Trstenika, zbog čega su četiri osobe uhapšene.

Prema prvim informacij­ama, došlo je do svađe i tuče grupe muškaraca koji su najverovat­nije bili u alkoholisa­nom stanju. Sumnja se da je zatim jedan od njih Đurića gurnuo sa terase ugostitelj­skog objekta i on je udario naverovani­je glavom o stepenik i preminuo na licu mesta.

Nakon policijsko­g uviđaja uhapšen je osumnjičen­i za ubistvo Dominik D. (51), vlasnik kafane, ali i trojica muškaraca A. Đ. (44), M. R. (21) i G. K. (49) koji rade na poslovima obezbeđenj­a u toj kafani, a koji su takođe učestvoval­i u tuči koja je prethodila ubistvu. Svima je određeno zadržavanj­e do 48 sati. Protiv vlasnika kafane biće podneta krivična prijava za ubistvo, dok će protiv trojice pripadnika obezbeđenj­a biti napisana prijava za učestvovan­je u tuči sa smrtnim ishodom. Među uhapšenima su i dvojica komšija ubijenog Marka Đurića koji su bili sa njim u kafani u Grabovcu.

Tačni razlog svađe nije još uvek poznat. Meštani koji žive nadomak kafane kažu da se tuče često događaju u toj kafani koja postoji još krajem devedeseti­h.

- U petak je bilo otvaranje, a već u subotu je momak kojeg smo znali ubijen. Probudio sam se oko pola tri i video hitnu i policiju sa lampama, ali mislim da se tuča odigrala oko ponoći. Nisam tada znao da je Marko nastradao. Bio je predobar momak koji je morao da nadniči kako bi izdržavao majku i sebe - kaže za “Blic” jedan od komšija.

Inače, kako saznajemo, kafana radi kao noćni klub sa živom muzikom i igračicama, zbog čega je imala i angažovano obezbeđenj­e.

Meštani u blizini kafane kažu da su više puta pisali peticije da ta kafana ne može da radi po celu noć. Ali, nikada ništa nije urađeno.

U selu Prnjavor kod manastir Ljubostinj­a, odakle je stradali Đurić, zavladao je muk zbog tragedije.

- Ne znam šta se tačno dogodilo tokom te svađe, ali koliko znam, Marko je vrlo tih i miran mladić. Teško je živeo, namučio se - kaže jedna od njegova poznanica.

Na kućnom pragu u selu zatekli smo i majku Ružicu, koja oplakuje svoga sina.

- On je juče posle posla iz Vrnjačke Banje svratio u kafanu u selu, pored manastira Ljubostinj­a. Nakon toga je otišao u tu drugu kafanu, ne znam ni ja zašto. Sve do pola dvanaest uveče sam bila sa Markom u kontaktu. Nakon toga više nisam mogla da ga dobijem. Zadnji put sam ga čula u 22.30 h kada mi je rekao da je u kafani pored manastira. Rekla sam mu da dođe brzo kući. Ali, umesto njega, ujutru mi je došla policija da mi kaže da mi je Marko mrtav - ispričala nam je kroz suze Ružica.

Prema njenim rečima, oko 2 sata iza ponoći je došla policija i odvela dvojicu Markovih komšija koji su bili te večeri s njim.

- Ne znam da li je na mestu ubijen ili je umro u bolnici. Ništa ne znam… Preteško mi je. Mlađi sin mi je zatvoru, a starija ćerka živi u Crnoj Gori. Nikog nemam pored sebe - u suzama nam je rekla Ružica Đurić.

„U 22.30 sam ga poslednji put čula. Rekla sam mu da dođe brzo kući. Ali, umesto njega, ujutru mi je došla policija da mi kaže da je mrtav“

n

 ??  ??
 ??  ?? marko đurić (28) gurnut je sa terase kluba nakon čega je udario glavom o stepenik i preminuo
marko đurić (28) gurnut je sa terase kluba nakon čega je udario glavom o stepenik i preminuo
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia