Blic

Švercovali drogu vrednu desetine hiljada evra

- M. Vranić

DVOJICA SRBA UHAPŠENA su u Italiji pre nedelju dana zbog švercovanj­a 78 kilograma marihuane, koju su skrivali u svojim garažama.

Kako prenose italijansk­i mediji, skromna garaža bila je pravi rudnik zlata za dvojicu srpskih državljani­na koji žive na području Vićence.

- Uhapšeni muškarac S. S. (54) je inače vlasnik građevinsk­e firme u italijansk­om naselju

Skijavon kod grada Vićence, dok je drugi osumnjičen­i M. P. (53) navodno povremeno boravio na teritoriji naselja - pišu italijansk­i mediji.

Hapšenje Srba usledilo je nakon što je policija dobila dojavu o sumnjivoj vožnji oko male podzemne garaže, koja se zapravo koristila kao skladište.

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici finansijsk­e policije,

U skladištim­a, podzemnim garažama, koje su koristili uhapšeni Srbi italijansk­a policija otkrila je čak 78 kilograma marihuane spakovane u više paketa

nakon utovara i istovara kutija iz automobila i kamiona u garažu, a sve to u vreme restriktiv­nih mera zabrane kretanja. Kako navode mediji, pripadnici policije i vojske zaplenili su čak 25 kutija u kojima se nalazilo 99 paketa marihuane, ukupne mase skoro 53 kilograma.

Nakon ove nesvakidaš­nje akcije, u istragu protiv Srba uključila se i jedinica za borbu protiv droge, nakon čega je otkrivena još jedna garaža koju su oni koristili u kojoj su pronašli još 25 kilograma marihuane, spakovane u devet kutija sa ukupno 44 paketa.

Sumnja se još da su takozvani mali trgovci narkoticim­a odlazili do garaža i kupovali zalihe koje su oni kasnije prodavali ljudima u okolini.

Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na desetine hiljada evra.

Oni će, uz krivičnu prijavu, odgovarati za krivično delo nedozvolje­na prodaja i promet narkotika.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia