Blic

GRBOVIĆ: Svi u Evroligi vole da igraju u Beogradu

Naš glavni grad je favorit za domaćina finalnog turnira elitnog košarkaško­g takmičenja.

- MIODRAG DIMITRIJEV­IĆ

Najbolji teniser sveta je fizički spreman da već sutra nastavi sezonu koja je, nažalost, suspendova­na do kraja jula.

Specijalne dijete, meso izbačeno iz ishrane, obroci bez glutena... Ako ste očekivali da se Novak Đoković posle dvomesečne pauze na terenu pojavi mršav kao grančica, onda ste pogrešili.

Najbolji teniser sveta je nastavio sa treninzima u Marbelji, ovaj put bez majice kako bi razuverio neverne Tome. Deluje da Novak ima znatno više mišića nego ranije, ali i da se nalazi u sjajnoj fizičkoj formi, spreman da sutra nastavi sa turnirima.

Kroz karijeru je Novak Đoković varirao kada je kilaža u pitanju, 2011. godine je imao 86 kilograma, da bi nekoliko godina kasnije stigao do 78. Ipak, poslednji snimak iz Marbelje govori da je potpuno spreman za sve izazove i da rivali imaju dobar razlog da budu zabrinuti.

Novak je takođe i dobro raspoložen, tako da je svim sportistim­a u regionu, a pogotovo srpskim teniserima, uputio novi izazov:

„Izazivam moje drage prijatelje i kolege iz reprezenta­cije (uključijuć­i i Janka; Jankela, ne zameri, ne znam u kakvom ti je stanju peta) da urade 100 duplih skokova sa vijačom. Znam da je Ziki ovo već doktorirao, da vidimo ostale. Takođe, izazivam svakog sportistu u regionu i šire da proba“, napisao je Đoković na Instagramu.

Nema sumnje da Novak nije gubio vreme u karantinu i da je konačno mogao da se posveti trenizima i ritualima za koje nije imao vremena putujući od turnira do turnira. Zato i ne čudi da naš najbolji sportista svih vremena želi da igra još dugo, iako će u petak proslaviti 33. rođendan.

- Više puta sam rekao, ali ću da ponovim

IZ REGIONA ĐOKOVIĆ JE IZAZVAO SPORTISTE

DA URADE 100 DA POKAŽU FORMU I

SKLEKOVA SA VIJAČOM

- voleo bih da još dugo da trajem. Naravno, doći će i trenutak kada ću morati da smanjujem broj turnira na kojima igram, jer ne možete celu karijeru da igrate u istom intenzitet­u. Mislim da bih mogao da igramo do 40. - rekao je Novak.

Na njegovu žalost, kao i svih nas, nastavak teniske sezone je i dalje pod znakom pitanja. Na nekoliko egzibicion­ih turnira smo videli da je moguće da se igra ako se teniseri pridržavaj­u pravila. Međutim, očigledno je da se organizato­rima velikih turnira ne isplati ako na tribinama nema publike. A, teško je očekivati da će se navijači vratiti do 2021, odnosno dok se ne pronađe vakcina protiv korona virusa.

Zasad su otkazana sva takmičenja do kraja jula, a prvi turnir koji je još i kalendaru je Vašington, koji bi trebalo da se igra od 2. do 9. avgusta, kao zagrevanje za Toronto, Sinsinati i, naravno, US Open. ATP saopštava da prati šta se dešava u ostalim sportovima i da će novu odluku o nastavku sezone doneti sredinom juna.

Do tada, teniserima ostaje da se pripremaju sami, kako se ko snađe, bez sparing partnera i kompletnih stručnih štabova. 

 ??  ?? goran grbović očekuje da ćemo 24. maja čuti dobre vesti
goran grbović očekuje da ćemo 24. maja čuti dobre vesti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia