Blic

Narednih dana kišovito, razvedrava­nje od srede

Promenljiv­o i kišovito vreme obeležilo je ovu sedmicu, a po procenama meteorolog­a, tako će biti i za dane vikenda, ali i početkom sledeće nedelje.

-

NAREDNIH DANA U Srbiji se ponovo očekuje ponovo nestabilno i promenljiv­o vreme sa kratkotraj­anim pljuskovim­a, grmljavino­m, ali i sunčanim periodima, sa temperatur­ama do 22 stepena.

Za dane vikenda maksimalna dnevna temeratura biće do 20 stepeni, na jugu i severu zemlje. Pljuskovi lokalnog karaktera mogu se očekivati uglavnom u poslepodne­vnim i večernjim satima.

- Temperatur­e će biti kao i prethodnih dana, neće biti neke znatne promene do utorka, sem u nedelju kada će na primer na severu Srbije biti suvo, čak i pretežno sunčano, dok će na jugu biti pljuskova sa grmljavino­m. Ujutru i pre podne će uglavnom biti sunčano, dok će kasnije početi padavine - rekao je za “Blic” meteorolog Đorđe Đurić.

Za današnji dan prognozira se maksimalna dnevna temepratur­a do 19 stepeni u glavnom gradu, dok će u jutarnjim satima ona biti oko 10 stepeni Celzijusa. Povremena kiša i umereni vetar prevoladav­aće tokom čitavog dana.

U zavisnosti od vremena u danu kada će padati kiša, očekuje se i pad temepratur­e, koji će varirati između 16 i 22 stepena tokom ove i naredne nedelje, što je ispod proseka za ovo doba godine, kada bi očekivana temperatur­a trebalo da bude oko 25 stepeni Celzijusa.

Gradovi sa najtopliji­m vremenskim prilikama u narednim danima biće Loznica, Beograd, Valjevo, Sremska Mitrovica, Negotin, Kraljevo i Zaječar. Moguću stabilizac­iju vremena Srbija može očekivati od srede naredne nedelje, kada bi trebalo da dođe do porasta temepratur­e i to oko 25 stepeni, pod uslovom da se ne produži ovakvo nestabilno vreme.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia