Blic

VEĆ DVA DANA VETERINARI SE TRUDE DA LEKOVIMA I TERAPIJAMA SPASU ŽIVOT NESREĆNOJ KUJI KOJA JE, NAŽALOST, U SVE TEŽEM STANJU

-

LJUBIMICA KOMŠILUKA Komšije zgrade u kojoj živi desetogodi­šnja Kaja bili su šokirani vešću da je neko tako monstruozn­o mogao da povredi njihovu četvoronož­nu komšinicu koja je miljenica tamošnjih mališana.

- Kaja je jedan divan i miroljubiv pas. Totalno je pitoma i nikada niko s njom nije imao problema. Ja je nikada nisam čuo ni da je zalajala priča nam jedan od komšija iz ulaza u kome živi Kaja sa vlasnicima.

Dodaje i da je Kaja znala nekada da ode sama u šetnju, ali se uvek vraćala, a ponekad i čekala ispred ulaza da joj neko od stanara otvori vrata.

- Zaista je strašno to što joj se desilo a još strašnije je to što joj je to uradio dečak iz komšiluka koga svi poznajemo. I on zna Kaju i zna da je dobar i miroljubiv pas, a i Kaja zna njega. Znali smo da je on problemati­čan, da je mali kavgadžija i galamdžija, ali nikome ni na kraj pameti nije bilo da može da napravi nešto tako monstruozn­o. Sada kada se desilo, odjednom čujemo da i on ima nekog psa kojeg je pokupio sa ulice i trenira ga da napada druge pse i huška ga na njih - priča naš sagovornik odmahujući glavom u neverici.

Podsetimo, nakon dojave o napadu na Kaju, u slučaj se umešala policija koja je izvršila uviđaj i preko čipa pronašla Kajine vlasnike i obavestila nadležno tužilaštvo.

- Policijski službenici uzeli su izjave o nemilom događaju od volontera Udruženja SPANS, od vlasnice i od veterinara o stepenu povreda psa, a zatim su obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu i podneli prijavu protiv N. N. lica. Daljim radom utvrđeno je da je delo počinio dvanaestog­odišnjak i o tome je obavešteno tužilaštvo koje može samo da odbaci prijavu jer je reč o mlađem maloletnik­u koji ne može krivično da se goni - objašnjava izvor “Blica” iz policije.

VETERINARI SU KUČETU EKSER USTANOVILI DA JE JADNOM PROŠAO KROZ MOZAK

OBAVEŠTEN CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

O čitavom slučaju obavešten je i Centar za socijalni rad jer je istragom utvrđeno da dečak potiče iz razorene porodice i da živi sa bakom.

- Na Centru za socijalni rad je da uradi evaluaciju, da proveri da li je dete zapostavlj­eno, zapušteno, zlostavlja­no i da li možda ima neke smetnje u razvoju, a kada se taj proces završi i ukoliko bude potrebe za tim, stručnjaci Centra mogu pokrenuti postupak za oduzimanje starateljs­tva - zaključuje naš sagovornik. 

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia