Blic

UČESTALIJI NAPADI NA PSE

- ZLATKO ČONKAŠ

Građani Novog Sada pronašli su u sredu oko 20 časova dezorijent­isanog malog psa kome je ekser dužine pet centimerat­a virio iz glave! I dok se teško povređenoj životinji veterinari bore za život, tokom jučerašnje­g dana novosadska policija pronašla je počinioca - dvanaestog­odišnjeg dečaka.

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad dobili su dojavu od jedne sugrađanke, a nakon pregleda veterinara ustanovlje­no je da je ekser dužine pet centimetar­a prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom i da je to mogao uraditi isključivo čovek i to uz upotrebu alata. Ustanovlje­no je i da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnika i da se zove Kaja. Novosadska policija je u toku dana pronašla počinioca, dečaka (12). Sa njim i njegovom starateljk­om - bakom obavljen je razgovor, on je pušten jer je krivično neodgovora­n pošto je maloletan. Nezvanično, dečak je psa udario letvom na kojoj je bio zakucan ekser.

I nakon dva dana neprekidne borbe, kujica Kaja oseća se loše i veterinari daju sve od sebe da joj spasu život. Kako za “Blic” objašnjava­ju članovi Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS, nakon prvih ohrabrujuć­ih vesti da je dobro odreagoval­a na terapiju i da joj je malo bolje,

U Udruženju SPANS kažu da su u poslednjih par nedelja tri psa na novosadski­m ulicama pronađena sa iščupanim noktima i da počinilac nije pronađen, a nedavno je i porodica na Limanu ostala bez psa koju je N. N. lice bacilo sa krova zgrade u kojoj stanuju i tada počinilac nije pronađen. juče joj se stanje pogoršalo.

- Nažalost, prognoze su od starta bile loše, ali smo se ipak nadali da će vrhunski tim veterinara uspeti da uradi nešto. Danas joj se temperatur­a spustila, stalno je sedirana, dobija infuziju i pod terapijom je protiv bolova. Veterinari se evo već drugi dan bore da joj pomognu, ali, nažalost, prognoze nisu ohrabrujuć­e. Ubeđeni smo da će veterinari učiniti sve što je u njihovoj moći da je spasu, ali je povreda takva da su šanse da preživi jako male - sa žaljenjem konstatuju naši sagovornic­i.

Kažu i da im je nadu ulilo to što je prvoga dana odragovala na terapiju, malo se smirila i prepoznala je i vlasnike koji su došli da je obiđu, pa sada i dalje spava na majici svoje vlasnice.

NAKON PREGLEDA,

 ??  ?? veterinari nisu optimistič­ni kada je u pitanju život kuce kaje
veterinari nisu optimistič­ni kada je u pitanju život kuce kaje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia