Blic

ON JELENINOG SUMNJALA NA IMIRA I VERU“

Ubijene pevačice iznela detalje o zločinu

-

UBISTVO STEFANA FILIĆA (18) iz Velike Plane potreslo je čitavu njegovu okolinu, ali i sve građane Srbije kada se saznao epilog ove tragedije. Na smrt su ga pretukli njegovi sugrađani, Nikola B. (20) i njegov vršnjak Mitar P., nakon izlaska u noćnom klubu “Brodolom”.

Istraga smrti je završena i Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu koja je potvrđena protiv ove dvojice nasilnika, a preti im najmanje deset godina zatvora.

- Tužioci su završili svoj posao veoma brzo, u tom smislu moja porodica i ja smo zadovoljni, ali zapravo smo jedva na nogama. Bitno je samo da ubice budu sada što dalje od nas, ovaj zakon mora najstrože da ih kazni - rekao je za “Blic” Stefanov otac Nenad Filić.

Porodica je izgubila nadarenog, vrednog, uspešnog đaka koji je ove godine trebalo da upiše Elektroteh­nički fakultet u Beogradu, za koji se dugo spremao. Kako su i ranije pričali meštani Velike Plane, ali i njegova porodica, svakome je hteo da pomogne, nikada se nikome nije zamerao, a izlazio je veoma retko.

- Te večeri otišao je u izlazak jer je drugu njegovog mlađeg brata, našeg Andrije, bio rođendan. Inače je Stefan izlazio možda jednom mesečno, nije imao previše vremena za noćni život, mnogo je učio. Da ga te večeri nismo pustili, verovatno da se ništa od ovoga ne bi desilo, ali sada je gotovo - bolom skrhan priča otac Nenad.

Kako je “Blic” i ranije pisao, Stefan je te večeri nastradao jer je od grupe momaka hteo da odbrani svog mlađeg brata koga su nasilnici napali, međutim, ni u jednom trenutku nije hteo da izazove tuču.

- Prvo su napali Andrijinog druga, pa onda i Andriju. Stefan je mirno rekao da

Stefan Filić preminuo je 3. februara ove godine. Uzrok smrti mladića bio je izliv krvi u mozak. ne treba da se svađaju, ali nije vredelo. Počeli su da ga udaraju, on čak nije stigao ni da se odbrani - kaže Nenad Filić.

Otac se već pridružio krivičnom gonjenju okrivljeni­h, a kako kaže, “nastaviće da se bori u narednom periodu”.

- Verujem da će sud najcrnje da ih kazni. Mi našeg Stefana ne možemo da vratimo, stalno razmišljam­o o tome, ali makar zbog druge dece da svi budu sigurni da ti nasilnici ponovo neće uraditi nešto ovako - kaže otac Nenad.

Tragedija koju je doživela porodica Filić okrenula im je život u potpuno drugom smeru.

- Naš život više nije život.. Samo znamo da moramo da nastavimo dalje zbog mlađeg sina. Imaću snage da se borim jedino za pravdu, deset godina je najmanje koliko oni mogu dobiti, a nadam se da će što duže ostati u zatvoru - kaže Nenad Filić.

Od trenutka tragedije do današnjeg dana, Stefanova porodica, iako su iz istog mesta, nisu imali kontakt sa roditeljim­a okrivljeni­h Nikole B. i Mitra P. 

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia