Blic

KRALJ ALEKSANDAR JE MOJ NAJVEĆI IZAZOV

-

benicima ne mogu naći. Bio sam u prilici već da tumačim glavne uloge na televiziji i filmu, ali mislim da je ovo

U projektu “Kralj” će se pojaviti oko 130 glumaca, među kojima su: Branislav Lečić (Nikola Pašić), Nikola Kojo (Ivan Meštrović), Sergej Trifunović (Stjepan Radić), Svetozar Cvetković (Slobodan Jovanović), Anica Dobra (Isidora Sekulić), Branko Cvejić (Vladimir Maček), Tanasije Uzunović (vojvoda Mišić), Dejan Lutkić (princ Đorđe), Irfan Mensur (Jovan Cvijić), Andrija Kuzmanović (Petar Živković), Miki Krstović (Jevrem Damjanović), Bane Zeremski (Ljuba Stojanović), Milan Mihailović Caci (Aleksandar Belić), Branko Jerinić (vojvoda Stepa), Srđan Timarov (knez Pavle Karađorđev­ić), Nataša Ninković (kraljica Jelena), Voja Brajović (Miroslav Spalojkovi­ć)… Kako saznajemo, u projektu će učestvovat­i i Žarko Laušević te se očekuje njegov dolazak iz Amerike. gotovo sigurno najveći izazov u dosadašnjo­j karijeri - priča za “Blic” Ljubomir Bulajić koji je sa Šotrom već sarađivao u projektima “Nepobedivo srce”, “Šešir profesora Koste Vujića” i “Santa Maria della Salute”. nikola kojo tumači ivana meštrovića tamara aleksić će Biti kraljica marija

Bulajićeva direktna partnerka u “Kralju” je Tamara Aleksić.

- Tamara i ja se poznajemo dugo i privatno se jako lepo družimo. Mislim da je ovo peti put da ćemo se zajedno naći u nekom projektu, tako da nemam briga. Najveći izazov biće, kao i svaki put, da opravdam poverenje koje mi je Šotra poklonio - kaže glumac.

Priča o “kralju ujedinitel­ju” počinje kada se on kao tridesetog­odišnjak vraća se iz Prvog svetskog rata u oslobođeni Beograd, novembra 1918. godine, a završava se atentatom, u Marselju, gde je pao kao prva žrtva fašizma u Evropi.

nostvarenj­e reditelja darka Bajića posvećeno njegovom ocu, slikaru milošu Bajiću

U projektu, po romanu “Aleksandar od Jugoslavij­e” Vuka Draškovića, scenario i režiju potpisuje Zdravko Šotra

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia