Blic

„Orlovi“dobili novi dres pred Norvežane

- VELJKO IVANOVIĆ

NOVI DRES FUDBALSKE reprezenta­cije Srbije u potpunosti je otkriven. Početkom godine u javnosti su se pojavili detalji novog dresa, koji su zagolicali maštu navijača, a sada je potpuno jasno kakva će biti “uniforma” izabranika Ljubiše Tumbaković­a za mečeve koje budu igrali na domaćem terenu.

Crvena boja, koja je korišćena za ovaj dres, nešto je tamnija u odnosu na raniji, a unikatnim ga čini pozadina s ocilima na prednjoj strane. Kao i prethodni i ovaj dres delo je kompanije “Puma”, koja je tehnički sponzor našeg saveza.

Premijeru novog dresa naša fudbalska selekcija bi trebalo da ima u u plejofu baraža Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Kolarovu i drugovima rival je selekcija Norveške, a ukoliko Oslo napuste s osmeh na licu, u finalu bi koplja mogi da ukrste sa pobednikom iz meča Škotska - Izrael.

Naša selekcija će u Norveškoj najverovat­nije igrati u beloj garnituri.

nNovitet je da će se do kraja tekuće sezone primeniti pravilo koje podrazumev­a pet izmena tokom utakmice. Proširene su Prva liga, Ženska elitna liga, kao i Omladinska i Kadetska liga Srbije.

Naredna takmičarsk­a sezona u srpskom fudbalu biće više nego zanimljiva. Elitni rang takmičenja brojaće 20 ekipa, Prva liga će takođe biti proširena, na 18 umesto dosadašnji­h 16 klubova. To bi, ujedno, trebalo da znači da ove sezone neće biti ispadanja iz Superlige, pa će u preostala četiri kola borba za opstanak izostati. Pojavile su se ranije priče da će učestvovat­i u naše dve profesiona­lne lige samo klubovi koji će imati finansijsk­e mogućnosti za to, što ostavlja otvorena pitanja koja će se svakako razmatrati kada se ova sezona okonča.

Uglavnom, juče je u SC FSS u Staroj Pazovi održana sednica Izvršnog odbora, na kojoj je doneto nekoliko odluka. Usvojen je predlog Zajednice klubova Super i Prve lige da se za sledeću sezonu Superliga proširi na 20, odnosno Prva liga na 18 klubova.

Dakle, situacija je sada prilično čista. Crvena zvezda u ovom trenutku ima 11 bodova više od Partizana i na korak je od odbrane titule. Ukoliko večeras (19.30) savlada Rad na Banjici, slaviće novu krunu, doduše pred praznim tribinama. Crveno-beli će u kvalifikac­ije za Ligu šampiona, dok će se za tri mesta koja vode u kvalifikac­ije za Ligu Evrope boriti crno-beli, Vojvodina, TSC i Čukarički. Možda će epilog u Kupu Srbije otkloniti dilemu, ukoliko je bude, što se tiče poslednjeg putnika u pomenute kvalifikac­ije.

Mačva, Rad i Inđija, koji su bili najugrožen­iji u borbi za opstanak u Superligi,

Premijera novog dresa srpske reprezenta­cije zakazana je za duel sa Norvežanim­a u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia