Blic

Saslušani Obradović i članovi Dveri

IZAZVALI INCIDENT ISPRED NARODNE SKUPŠTINE, A SAD TVRDE DA NIJE BILO NASILJA

-

SVA ČETVORICA ČLANOVA pokreta Dveri, na čelu sa njihovim liderom Boškom Obradoviće­m, negirala su krivicu za nasilničko ponašanje početkom maja ispred Skupštine Srbije, kada je došlo do verbalnog i fizičkog obračuna sa poslanikom SNS Marjanom Rističević­em. Takođe, sva četvorica su odbila da odgovaraju na konkretna pitanja tužioca, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo nakon završenog saslušanja.

Saslušanje je počelo u 10 sati, a nakon Obradovića saslušani su i Slaviša Miletić, Marko Đurđević i Davor

Đurđević.

Kako je navelo Tužilaštvo, protiv njih su podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili delo nasilničko­g ponašanja zbog događaja 8. maja ispred Narodne skupštine, kada su “izvršili nasilje prema narodnom poslaniku Marijanu Rističević­u i ministru zdravlja RS Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim licima, a Rističević­u naneli i povrede”.

Navodi se da se Obradović nije pozvao na poslanički imunitet koji mu kao poslaniku pripada, kao i da je izjavio da nema smetnji za davanje iskaza i da će se u vezi sa imunitetom izjasniti ukoliko protiv njega bude pokrenut krivični postupak.

Tužilaštvo navodi da je i on, kao i ostali osumnjičen­i, u svojoj odbrani negirao krivično delo koje mu je stavljeno na teret, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za fizičkim obračunom. Kazao je da je reč o političkom protestu četvorice poslanika Dveri.

„U daljem toku postupka Tužilaštvo će ispitati oštećene i svedoke, zatim će doneti naredbu o veštačenju povreda koje je zadobio oštećeni, a preduzeće i druge radnje za koje smatra da su neophodne, kao i one koje eventualno predlože osumnjičen­i, sve u cilju utvrđivanj­a činjenično­g stanja i pravne kvalifikac­ije, nakon čega će Tužilaštvo doneti konačnu odluku“, piše u saopštenju Tužilaštva. Ag. 

Protiv članova Dveri podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili nasilje prema poslaniku Marijanu Rističević­u i ministru zdravlja

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia