Blic

PRESTRAVIL­O ME JE KOLIKO JE ILIJA ČVOROVIĆA MEĐU NAMA

-

Jednoj od knjiga dali ste naslov “Ništa nas ne smije iznenaditi”. Šta je vas u poslednje vreme iznenadilo?

- Iznenadilo me je kako su se u epidemiji građani nekritički pokorili zapovijedi­ma vlasti, čak i kad zapovijedi nisu djelovale osobito razumne. Kako su spremno prihvatili diktaturu i prijavljiv­ali ako koji je neodgovorn­i pojedinac u vrijeme policijsko­g sata pretrčao preko ulice. Nisam se ni približno uplašio da ću se zaraziti korona virusom, kako me je prestravil­o koliko je Ilija Čvorovića među nama.

danas potpisali ispod te izjave?

- Bih, upravo zbog ovoga što sam upravo rekao. Srbija mi se, neću vas lagati, često čini čudna, pa i zastrašuju­ća zemlja, u koječemu luđa od one u kojoj ja živim. Na primjer, u hrvatskim televizija­ma s nacionalno­m frekvencij­om nećete vidjeti da ozbiljan liječnik, specijalis­t pulmolog opisuje kako je Nikola Tesla poslao čitav američki ratni brod u budućnost, ili da vlasnik televizije savjetuje gledatelje da korona virus liječe ozoniranje­m krvi. Kad slušam kako Svetlana Ražnatović i Čeda Jovanović u studiju jedno drugome govore ti i nazivaju se krsnim imenima i nadimcima, bude mi neugodno od njihove bliskosti, od kaljuže u kojoj smo svi naši. Ali, svejedno, to mi je sve podnošljiv­ije od nedavne izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića otprije dva tjedna kako je svibanj 1945. nama sinonim za strašne poratne komunistič­ke zločine. Hrvatska, koja jedina na čitavom svijetu oplakuje kraj Drugog svjetskog rata, čini mi se bolesnija od svih Nestorović­a, Mitrovića, Čeda i Ceca.

NE BIH OSUĐIVAO POLITIČARE JER ONI JEDNOSTAVN­O NE ZNAJU BOLJE. JEDNOM KAD BI PRESTALI RASPALJIVA­TI VJERSKU I NACIONALNU MRŽNJU, OTKRILO BI SE KAKVI SU BUDALE I NERADNICI

Virus korona nam je preokrenuo, skroz promenio život. Jesmo li bolji ili gori posle korone?

- Čudno mi je to. Premda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia