Blic

PET GODINA BEZ PRESUDE ZA UBISTVO MOG SINA

- M. Vranić

Ivana Asodija (25) Više javno tužilaštvo više ne tereti za teško ubistvo Saše Joksića u saizvršila­štvu, za šta Joksićev otac Milan kaže za “Blic” da je “takva odluka sramna”. Iako je suđenje praktično pri kraju i pred završim rečima, Asodi se više ne smatra krivim za ubistvo u porti Crkve Svetog Ilije u Vraniću 2. avgusta 2015. godine.

JOKSOVIĆA PORODICA UBIJENOG SAŠE TUŽILAŠTVA OGORČENA JE NA ODLUKU NE SUDI DA SE JEDNOM OD OPTUŽENIH

MILAN JOKSIĆ, OTAC ubijenog rekao je za “Blic”, da mu nije jasno zbog čega je tužilaštvo donelo ovakvu odluku, kada je prema izjavi svedoka Asodi imao nož te večeri. - Šta je on mogao da radi s tim nožem, zbog čega je uopšte šetao gradom s njim. Nadam se da će se nešto promeniti kada žalba bude uložena - rekao je Joksić. Tuga u ovoj porodici, traje već pet godine od ubistva Saše i nerešavanj­a ovog slučaja, a sada ih je zadesila nova nevolja - supruga Milana Joksića preminula je u maju mesecu ove godine.

- Pored toga što idem na suđenju, moram i da se nosim sa tugom zbog smrti moje supruge, jako je teško - rekao je Joksić.

Posle ove odluke, Asodi koji je u proteklom periodu nalazio u pritvoru pušten je na slobodu. On je u proteklih pet godina, deo vremena proveo u pritvoru, a deo u bekstvu. Kada je godinu dana nakon Joksićevog ubistva pušten da se brani sa slobode, otišao je u Austriju. Kasnije je tamo uhapšen zbog drugog krivičnog dela, a onda i deportovan u Srbiju, koja je za njim bila raspisala poternicu.

Njegov branilac Dalibor Katančević rekao je da oni od prvog dana tvrde da nema dokaza da je Asodi umešan u Joksićevo ubistvo.

- On je trebalo da ima svojstvo svedoka. Tada je bio u društvu i nije se ni sa kim tukao niti sukobljava­o. Mi smo od početka na to ukazivali, a tužilaštvo je tek sad odlučilo da povuče gonjenje - prokomenta­risao je advokat Katančević za medije. Nakon ove odluke, za teško ubistvo Saše Joksića sudiće se samo Marku Petkoviću (24). Glavno ročište u utorak nije održano, jer je jedan član sudskog veća javio da ne može da dođe, pošto ima zdravstven­ih problema.

Podsećanja radi, Joksić je ubijen u porti Crkve Svetog Ilije u Vraniću.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia