Blic

Zvezda ide na Divčibare, potom u Vrnjačku Banju

Deki će prozivku fudbalera za start nove sezone izvršiti 11. jula, posle koje sledi odlazak na planinu.

-

ZVEZDA PALI MOTORE krajem sledeće nedelje. Trener šampiona Srbije Dejan Stanković prozivku igrača za start nove sezone izvršiće 11. jula. Pripreme crveno-belih će se obaviti u dve faze - na Divčibaram­a i u Vrnjačkoj Banji.

Posle obaveznih lekarskih pregleda koji će biti obavljeni 9. i 10. jula, a odmah nakon prozivke, tačnije u subotu, fudbaleri srpskog prvaka će se zaputiti na Divčibare. Tamo će boraviti od 11. do 20. jula i odigraće dve kontrolne utakmice. Potom sledi povratak u Beogradu, kada će četa Dejana Stankovića imati dva slobodna dana.

Dobra vest je i da će Deki moći konačno da računa na Sekua Sanogoa, koji se oporavio posle duge pauze izazazvane povredom još na zimskim pripremama u Turskoj.

- Mučila me je povreda, ali sam uz pomoć stručnog štaba i saigrača uspeo to da prevaziđem. Stanković je fenomenala­n motivator, legenda svetskog fudbala i čast je raditi sa njim. Imaću priliku da demonstrir­am kvalitet pred Zvezdinim navijačima i radujem se tome - kaže Sanogo.

Vezista iz Obale Slonovače priželjkuj­e Ligu šampiona.

- Želim da budem deo tima koji će i treću godinu zaredom uvesti Zvezdu u najelitnij­e evropsko takmičenje. Ipak, treba biti realan i reći da će to biti baš teško. Ima tu mnogo kvalitetni­h ekipa, sa većim budžetom od nas. Borićemo se, daćemo naš maksimum, ali realnost je takva da nas čeka težak izazov - zaključio je Sanogo.

Drugi deo priprema biće održan u Vrnjačkoj Banji od 23. do 29. jula, gde će fudbaleri Crvene zvezde takođe imati dve test utakmice.

Prvenstvo počinje 2. avgusta, a s obzirom na to da će klub sa „Marakane“i ove sezone učestvovat­i u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona, očekuju ga rovovske bitke na dva fronta za koje je Stankoviće­vim izabranici­ma važno da se što bolje pripreme.

A još jedna dobra vest stigla je sa našeg najvećeg stadiona. Fudbaler Crvene zvezde Branko Jovičić oporavio se od korona virusa. On je drugi oporavljen­i, nakon Marka Gobeljića, od petorice prvotimaca koji su bili pozitivni na virus SARS-COV-2. Negativan nalaz, od članova FK Crvena zvezda, još čekaju Njegoš Petrović, Dušan Jovančić i Marko Konatar, kao i generalni direktor Zvezdan Terzić. 

Dejan Stanković će na prirpemama moći da računa na rekonvales­centa Sekua Sanogoa

 ??  ?? fudbaleri zvezde pokušaće i naredne sezone da igraju ligu šampiona
fudbaleri zvezde pokušaće i naredne sezone da igraju ligu šampiona
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia