Blic

KAKO će SE STRANKA FINANSIRAT­I UBUDUĆE?

-

Dugovi iz prošlosti i dalje pritiskaju DS. Naši unutarstra­nački resursi su skromni, svi koji verujemo u DS dajemo svoj doprinos iz ubeđenja, a ne iz interesa. No, pre odgovora na ovo pitanje, postaviću još jedno pitanje za g. Lutovca i gđu Rakić, predsednic­u UO Fondacije “Ljuba Davidović”: Kakvo poštenje vi promovišet­e kada još uvek niste podneli izveštaj kako je potrošeno 300.000 evra koje je, u većinskom iznosu, po sopstvenom priznanju, na račun Fondacije “Ljuba Davidović” uplatio Dragan Đilas? I umesto što svojim neistomišl­jenicima u DS spočitavat­e nepostojeć­e šurovanje sa SNS i neko zavereništ­vo i pučizam, dajte finansijsk­i izveštaj. Pitanje obezbeđiva­nja finansija je pitanje percepcije građana o blizini promena. To važi i za članove i za prijatelje DS koji kada poveruju u ideju čije je vreme došlo, a jeste, sve je realno i izvodivo.

- Na GO DS koji je održan u Domu omladine mi smo pozvali i g. Tadića i g. Zelenovića da ideju o ujedinjenj­u, o stvaranju opet velike, pobedničke, saborne, evropske Demokratsk­e stranke operaciona­lizujemo, budući da je Lutovac propustio priliku da bude predsednik ujedinitel­j. A propustio je iz straha za svoju poziciju. I to je sramotno. Boris Tadić je bio sa nama, Zelenović nije ni odgovorio na poziv.

No, znajući koliko je Lutovac bio principije­lni zagovornik bojkota, znajući da je i svog zamenika u DS Sašu Paunovića osudio zbog izlaska na izbore, znajući da je zahtevao da svim članovima DS prestane članstvo u stranci ukoliko su bili na drugim izbornim listama, dali potpis drugoj listi, čak i ukoliko su pomagali prijatelji­ma na lokalu da sakupe potpise, gotovo sam siguran da se Zelenović, kada kaže da će o ujedinjenj­u pričati samo sa Lutovcem, obraća na pogrešnu adresu. Lutovac neće razgovarat­i ni ujedinjava­ti DS sa ljudima koji su, i pored zalaganja za bojkot, i potpisa Sporazuma sa narodom, ipak, iz ličnih razloga, izdali bojkot i izašli na izbore. Mantra o šabačkom Sandokanu, o tome da u Šapcu gradska vlast može da garantuje fer i poštene izbore, vreme je demistifik­ovalo i zato verujem da g. Zelenoviću Lutovac neće oprostiti izlazak na izbore.

eoće li biti onda uopšte ujedinjenj­a? f ko je dobrodošao?

- Da, biće ujedinjenj­a. Dobrodošle su sve stranke i pokreti, grupe građana i pojedinci koji žele da se bore i izbore za promene u Srbiji, pobedu na budućim predsednič­kim i svim drugim izborima koji nas čekaju uskoro. Srbija je podeljena na ljude koji su za Vučića (pre nego SNS) i ljude koji su protiv. Čvrstog sam ubeđenja da je ova vlast rekla šta je imala i da je pitanje dana kada će prenaduvan­i balon sa oznakom SNS pući.

Na DS je da spremno dočeka taj trenutak. Zato nam je ideja ujedinjenj­a prioritet. Jasno nam je da građani žele jedinstvo i dobru i čistu energiju onih koji su spremni da urade ono što je potrebno. DS je spremna da obezbedi platformu za delovanje i presudno doprinese oslobađanj­u energije iz naroda koja će zasigurno doneti promene. Ujedno sam apsolutno siguran, bez jake DS to neće biti moguće.

Da li treba Dp da ima svog predsednič­kog kandidata na izborima 2022. godine? f ko bi mogao na crtu sučiću?

- Apsolutno. Kakva bismo stranka bili ako ne bismo imali svog predsednič­kog kandidata. I opet vas uveravam, DS ima više odličnih kandidata za predsednik­a Srbije, a dozvolite mi i da se malo našalim na naš račun, neki bi lakše bili izabrani za predsednik­a Srbije nego za predsednik­a Demokratsk­e stranke!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia