Blic

Osnivač zloglasnog kartela Medeljin ponovo na slobodi

-

Karlos Leher je kolumbijsk­i krijumčar droge, lider u moćnom kartelu droge Medeljin, koji je zaslužan za revoluciju u prometnoj mreži isporuke kokaina u Sjedinjene Države ogromnim povećanjem količine krijumčare­ne droge. Procenjeno je da je Leherova mreža isporučila čak 80 procenata kokaina koji je stigao u Sjedinjene

Države 80-ih.

šćeno gledala kako ih odvoze u kamionima Crvenog krsta pravo u krematorij­um. Bila je nemoćna i nesrećna što je bila izmanipuli­sana. Krivica ju je progonila noćima, ali se činilo da život ipak ima mnogo veće planove za nju.

Pored eksperimen­ta sa blizancima, Mengele je obavljao strašne eksperimen­ta nad trudnicama, uključujuć­i i vivisekcij­u (autopsiju nad živim i budnim ženama).

Kada je videla šta radi psihopatsk­i doktor, ona je odlučila da pronađe način na koji bi mogla da pomogne nesrećnim ženama i suprotstav­i se njegovoj tiraniji.

Moralna dilema

Perl je imala moralnu dilemu: ako pomogne da se rode bebe, znala je da će ta deca završiti u psihopatsk­im rukama Mengelea, s druge strane, ako prijavi trudnice, umrle bi u gasnim komorama. U oba slučaja i decu i trudne žene je čekala mučna smrt. Zato je Žizel odlučila da vrši abortuse.

“Božei DUGUJEŠ Mi ŽIVOT j ŽIVU BEBU”

Krenula je krišom da ih radi po logoru kako bi žene spasla gasne komore i nerođene bebe strahotnih eksperimen­ata.

Ako je bila u pitanju poodmakla trudnoća, ona je bušila vodenjak, ručno širila grlić materice, a beba, kao prevremeno rođena, vrlo brzo bi umrla.

Mislila je u sebi: „Ako budu smogle snage da nakon ovoga nastave da rade i da se bore, možda jednog dana budu slobodne, prežive pakao logora i ponovo osnuju svoju porodicu”.

Smatra se da je izvela preko 3.000 abortusa. I dok je “anđeo smrti” radio na svojim dnevnim horor eksperimen­tima, “anđeo Aušvica” je noću činila ubistva iz milosrđa .

Pre svakog porođaja ona je izgovarala: „Bože, duguješ mi život - živu bebu“.

 ??  ?? LEHER JE POSTAO POSEBNO POZNAT PO VELIKIM ZABAVAMA KOJE UKLJUČUJU GOTOVO NEOGRANIČE­N SEKS I UPOTREBU DROGE
LEHER JE POSTAO POSEBNO POZNAT PO VELIKIM ZABAVAMA KOJE UKLJUČUJU GOTOVO NEOGRANIČE­N SEKS I UPOTREBU DROGE
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia