Blic

DOMAĆI TURISTI SPASLI SEZONU U BANJAMA I NA JEZERIMA

-

Naši turisti, uz mere opreza, letnji odmor provode van svojih domova i gradova. Turistički radnici kažu da su uglavnom zadovoljni kako odmiče leto u pogledu brojnosti gostiju u Vojvodini, koja ima raznovrsnu ponudu, piše novosadski „Dnevnik“.

Mada je zvaničan start letnje turističke sezone krenuo 1. jula, u Beloj Crkvi ističu da je, bar zasad, leto bolje nego lanjsko jer je već od polovine juna primetan broj gostiju u varoši. Ali samo domaćih - jer Rumuna, koji su ranijih godina bili česti turisti, sada nema zbog zatvorenih granica.

Prema rečima Uglješe Kuželke iz Turističke organizaci­je Bela Crkva, popunjeno je 70 odsto ležaja u domaćoj radinosti, vilama, apartmanim­a i u tri kampa, a sezona odmiče s domaćim gostima pretežno iz Beograda, Zrenjanina i Novog Sada, premda imaju turista i iz šireg dela zemlje.

I na Paliću, kako kažu turistički poslenici, ima gostiju. Iako tamošnji hotelijeri, kako ističe direktor TO Subotica Aleksandar Medaković, nerado iznose podatke o popunjenos­ti, golim okom se može videti da turista na Palićom jezeru ima i da su gosti uočljivi i u Subotici, koja je nekoliko kilometara od poznatog jezera na severu Bačke.

Prema Medakoviće­vim rečima, nema sumnje da će ovo leto na Paliću i Subotici proteći u znaku domaćih turista.

- U sistemu imamo 50 ugostitelj­skih objekata koji primaju turiste s vaučerima - kazao je Medaković, ističući da će ovi turisti biti najbrojnij­i sve do septembra.

Zvaničan start sezone krenuo je od 1. jula, a veći je broj domaćih gostiju nego lane

 ??  ?? NA BELOCRKVAN­SKIM JEZERIMA GOSTI SU NAJČEŠĆE BILI RUMUNI, KOJIH SADA NEMA
NA BELOCRKVAN­SKIM JEZERIMA GOSTI SU NAJČEŠĆE BILI RUMUNI, KOJIH SADA NEMA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia