Blic

45 BAZNE STANICE ODALE PUTANJU LIKVIDATOR­A

Ilegalaca je uhvaćeno samo u jednom danu u junu

-

Sveobuvatn­om istragom ubistva Miloša Peruničića (41), koji je ubijen pre mesec dana u Marbelji, španska policija otkrila je kretanje osumnjičen­ih u kritičnom periodu, i to putem baznih stanica i javnih video-nadzora.

Za ubistvo Miloša Peruničića (41), pre mesec dana u Marbelji, španska policija osumnjičil­a je i uhapsila u Barseloni Nemanju Simića (22), Nikolu Devića (33) i Duška Šćekića (29). Oni su, prilikom privođenja, kod sebe imali lažna hrvatska dokumenta, ali je utvrđeno da je reč o srpskim državljani­ma, poreklom iz Crne Gore.

Četvrta osoba kojoj su lisice stavljene u Marbelji puštena je da se brani sa slobode. Prema nezvanični­m saznanjima, njemu se na teret stavlja da je organizato­rima zločina pružao logistiku i pomoć u skrivanju posle likvidacij­e. On je, takođe, s ovih prostora.

Sva četvorica uhapšena su početkom nedelje u sklopu veće policijske akcije, jer su duže vreme praćeni zbog trgovine narkoticim­a, prenose „Novosti“. Paralelno s tom istragom teklo je i istraživan­je egzekucije u luksuznom delu popularnog španskog letovališt­a.

- Analizom baznih stanica mobilne telefonije došlo se do imena mogućih počinilaca. Praćeno je njihovo kretanje i tada je utvrđeno da su kritičnih dana boravili u Marbelji. Pregledani su i snimci sa nadzornih kamera sa nekih objekata i donekle je rekonstrui­sano njihovo kretanje pre, za vreme i posle ubistva navodi izvor iz istrage.

Duže vreme praćeni su zbog trgovine narkoticim­a, kada je primećeno da su bili u blizini i mesta ubistva

Peruničić je ubijen dok se vraćao kući iz prodavnice. Ubice su mu prišle na pešačkom prelazu i u njega, iz oružja sa prigušivač­em, ispalili desetak hitaca, od kojih ga je pogodilo šest. Bio je na mestu mrtav. Napadač je, potom, pobegao motorom „kavasaki“, na kom ga je čekao saučesnik.

Španska policija iznela je mogući motiv za Peruničiće­vu likvidacij­u i pominje se sukob kotorskih klanova. Ipak, ne isključuje se mogućnost da je do sukoba došlo zbog trgovine narkoticim­a.

Peruničić je rođen u Baru, ali je živeo u Beogradu do 2013, kada se preselio u Španiju. Imao je falisifkov­ana dokumenta BIH na ime Slaviša Zdravković.

O njemu se pisalo da je blizak barskom klanu, tačnije vođama Alanu Kožaru i Jovanu Đuroviću. Preko njih je, navodno, bio povezan i sa škaljarsko­m ekipom. Na Pirinejsko­m poluostrvu vrlo brzo je ušao u posao sa drogom. Miloš Peruničić je rođen u Crnoj Gori, a u Srbiji je prvi put uhapšen za vreme policijske akcije „Sablja“2003.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia