Blic

AUDI Q5 SADA SA OLED SVETLIMA

Na početku prodaje, na jesen, biće dostupna verzija samo sa 2.0 TDI motorom.

- A. PIJEVAC

Audi malo-pomalo podmlađuje svoju ponudu, pa je tako red došao i na model Q5 koji je osvežen i blago doteran. Početak prodaje zakazan je za jesen, kada ćemo i saznati cenu za naše tržište.

Shodno trendovima, “audi Q5” je dobio novu, masivniju masku, veće usisnike za vazduh i elegantnij­a prednja svetla. Zbog toga je duži za 19 milimetara i sada je dugačak 4,68 metara. Ostale dimenzije su nepromenje­ne. Prema informacij­ama nemačkog proizvođač­a, “audi Q5” će se sada nuditi i sa kliznom zadnjom klupom sa promenjivi­m uglom nagiba naslona sedišta. Tako zapremina prtljažnik­a varira od 550 do 1.550 litara.

Pozadi smo primetili drugačiji difuzor, kao i opciona OLED svetla. Nova zadnja svetla će imati različite svetlosne potpise za funkcije “Coming Home” and “Leaving Home”, ali i kada vozač odabere režim dinamičke vožnje. Ujedno, “Audi” napominje da zadnja svetla takođe dolaze sa takozvanom funkcijom blizine - kada je SUV parkiran, svi elementi se pale kada se drugo vozilo približi na manje od dva metra.

U unutrašnjo­sti kao dodatna oprema može da se poruči digitlna instrument-tabla dijagonale 12,3 inča, dok se centralni ekran od 10,1 dobija serijski.

Redizajnir­ani “audi Q5” će na početku prodaje biti dostupan samo sa dizel motorom. Kupci će moći da naruče “audi Q5 40 TDI” opremljen 2,0-litarskim motorom. Jedinica razvija 204 KS i 400 Nm, a takođe je opremljena sa 12V blagim hibridnim sistemom. Zahvaljuju­ći ovoj tehnologij­i, “audi Q5” će imati manju potrošnju goriva do 0,3 litra na 100 kilometara u odnosu na aktuelni “Q5 40 TDI”. Deo paketa su i sedmostepe­ni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom i kvatro pogon na svim točkovima.

Kompaktni SUV do stotke ubrzava za 7,6 sekundi i postiže maksimalni­h 222 kilometra na sat. Nakon predstavlj­anja, “Audi” će u seriju motora predstavit­i dve nove verzije 2,0-litarskog dizelaša, varijantu opremljenu 3.0 TDI motorom i dva benzinca od 2,0 litra. Iz ponude neće nedostajat­i ni plug-in hibridne verzije. 

konjske snage razvija 2,0-litarski turbo dizel agregat

 ??  ?? AUTOMOBIL JE OPREMLJEN I BLAGOM HIBRIDNOM TEHNOLOGIJ­OM
AUTOMOBIL JE OPREMLJEN I BLAGOM HIBRIDNOM TEHNOLOGIJ­OM
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia