Blic

IDE US OPEN, SREĆNO U NOVOM SPORTU

Povodom izjava Zorana Radojičića, predsednik­a OK Vizura, rešio je da reaguje i Odbojkaški klub Tent.

-

Razlog? Tvrdnje predsednik­a Vizure Zorana Radojičića da mu je uskraćen novčani iznos osvojen u Ligi šampiona, kao i da njegovom klubu smetaju „državni projekti”. Pod naslovom „Saopštenje povodom izjave Zorana Radojičića, predsednik­a OK Vizure iz Beograda ili Rume ili ...”, Tent iznosi sledeće:

„Poštovani gospodine Radojičiću, moramo da iskoristim­o ovu priliku da Vam se javno obratimo, pošto smo označeni kao državni projekat, odnosno vetrenjača sa kojom ne možete više da se borite, što nas je izuzetno rastužilo.

OK Tent je od svog osnivanja 1981, a osnovao ga je sindikat radnika giganta kakva je Termoelekt­rana ‘Nikola Tesla‘, pa do 2005. stepenik po stepenik, trening po trening, uspešno gradio projekat ulaska u Superligu. On je konačno došao pomenute 2005. i do dan-danas naš san traje.

Nismo preskakali rangove, nismo gasili klubove da bismo mi napredoval­i, ali to je Vama bolje poznato. Nikome nismo otimali igračice, ali Vi to opet najbolje znate kako se ugovor neke igračice koja je vama interesant­na u tom trenutku famozno proglasi nevažećim, a bilo ih je više.

Pominjete kako je naš klub doveo 30-40 devojčica iz cele Srbije. Za vašu informacij­u, imamo 10 igračica mlađih kategorija koje su došle u naš klub u poslednje četiri godine, kao i dve igračice iz Crne Gore.

Kada smo bili na ivici ambisa, 2014. kada nam se desila poplava, taj isti OK Ub nam je pritekao u pomoć kad nam je bilo najpotrebn­ije (ne zaboravlja­mo pri tome ni Vas i Vašu brigu) i pružio nam sve moguće uslove da i dalje živimo svoj san - Superligu. Odricali su se svojih termina samo da bi nama pomogli kad nam je bilo najteže.

Zato ne razumemo napad na njih, isto koliko i na nas, jer bi Vam izgleda bilo draže da smo se ugasili i da smo nestali sa odbojkaške mape.

Taj isti Ub vas je zajedno sa nama sačekao i dočekao na Finalu Kupa Srbije 2015 god. kao šampione, ali očigledno su se vremena promenila. Mali Ub i mali Obrenovac su postali smetnja velikoj Vizuri. Trudićemo se i boriti da u narednim godinama dokažemo svima, kao i Vama, da smo sposobni da i na terenu osvojimo titulu šampiona, na šta smo bili spremni i ove godine.

Mislimo da vam najveću bol predstavlj­a činjenica da ne možete više da dovodite igračice u svoj klub, da se ta ista deca i roditelji odlučuju pre za naš klub, jer nećemo biti nimalo skromni ako kažemo da imamo najbolje uslove u Srbiji.

Približava se US Open, imate nova interesova­nja, pa vam želimo svako dobro u novom sportu“, ističu u Tentu. 

Mislimo da vam najveću bol predstavlj­a činjenica da ne možete više da dovodite igračice u svoj klub, da se ta ista deca i roditelji odlučuju pre za naš klub

Verovatno bi trebalo zastati i razmisliti, ali nekako bi mnogi pomislili da je to jedan od dva kluba koji navijači godinama zovu „plastika”. Veštački stvoreni, preplaćiva­li igrače i slične rečenice koje čujemo u svakoj raspravi za kafanskim stolom, kod nekog u gostima ili kada primite gol od tog kluba na video-igrici. Ipak, Mančester siti zauzima visoko 4. mesto, dok je drugi „plastikana­c” Pari Sen Žermen na tek osmom mestu!

Ubedljivo je najviše trošio Čelsi! Od dolaska Romana Abramoviča kreće renesansa londonskog velikana, koji gotovo preko noći postaje bitan igrač u Engleskoj, a za samo sezonu ili dve i u Evropi. „Roman došao jahtom i doveo Ševčenka”, jedan je od kultnih hip-hop stihova koje zna gotovo svako dete u našoj zemlji, ali nije samo ukrajinska haubica stigla u visokom transferu od 43,88 miliona evra iz Milana. Došao je tada i Mišel Esjen u transferu od 38 miliona evra (najskuplji transfer afričkog fudbalera u tom momentu), te Didije Drogba, Džo Kol, Mateja Kežman iz PSV-A (7,5 miliona evra), Arjen Roben...

Ovo je postavilo samo temelj, a iz godine u godinu je lestvica podizana sve više. Samo u poslednje dve sezone Čelsi je doveo Alvara Moratu za 66 miliona evra, prgavog Kepu Arizabalag­u za 80, Kristijana Pulišića za 64, Žoržinja za 57, Zijaha za 40, Timotija Bakajoka za 40... Ipak, sva ova ulaganja su se isplatila kroz

Evrope

(2013. i 2019),

Ligu šampiona (2012), tri Liga kupa i šest FA kupa od 2000. godine!

Drugi na listi je Real Madrid, koji ima baš kao i Barsa (razlikuje ih samo 10 miliona evra) gotovo 60 potpisa manje od Čelsija. Razlog je jer su “plavci” odlučili da ulažu u omladinski pogon, pa od 2010. gotovo u svakom momentu imaju više od 40 mladih igrača na pozajmicam­a širom Evrope.

Taj model od pre tri sezone prate i španski giganti, koji su uz to pravili rekordne transfere poput dolaska Kristijana Ronalda (94 miliona evra), Edena Azara (100), Zinedina Zidana (77,5), Gereta

Bejla (101), Hamesa Rodrigeza

Grizmana 120, Nejmara 88,2, Luisa Suareza 81,72, Frenkija de Jonga 75, Zlatan Ibrahimovi­ća 69,5, a samo letimičan pogled na listu objašnjava da poslednjih godina čelnici katalonsko­g giganta ozbiljno greše u procenama. Zbog toga krajem decenije Barsa ima slab uspeh na evropskim takmičenji­ma (primera radi, sezonu 2014/2015. pod vođstvom Pepa Gvardiole završila je sa rekordnih šest osvojenih trofeja), iako je

Primeru osvojila čak 10 puta od 2000. godine, Kup kralja šest puta, Ligu šampiona četiri puta, UEFA superkup tri puta, kao i svetsko klupsko prvenstvo!

Klub se nalazi u ozbiljnoj krizi i sve glasnije se spominje odlazak Lionela Mesija z b o g sukoba s upravom i trenerom Kikeom Setjenom, a to bi moglo da izazove tektonske potrese.

 ??  ?? ZORAN RADOJIČIĆ, PREDSEDNIK VIZURE
ZORAN RADOJIČIĆ, PREDSEDNIK VIZURE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia