Blic

Dobar odziv kompanija za žig PKS SVE VIŠE BRENDOVA U TRCI ZA „ČUVARKUĆU“

- P. O.

Prošlo je tek mesec dana od početka akcije „Stvarano u Srbiji“, a svaki dan je sve više kompanija koje svojim proizvodim­a konkurišu za žig Privredne komore Srbije „Čuvarkuća“kao potvrdu visokokval­itetnog proizvoda, stvorenog u Srbiji iz domaćih resursa, našom energijom i kreativnoš­ću. Do sada je za žig konkurisal­o oko 60 proizvoda iz različitih oblasti, od hemijske i farmaceuts­ke, do prehramben­e industrije.

Iz beogradske kompanije „Beohemija” stižu pohvale Privrednoj komori Srbije za pokretanje akcije „Stvarano u Srbiji“usmerene na podršku domaćim proizvodim­a i proizvođač­ima, kao i na jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda. Podizanjem svesti potrošača o važnosti kupovine kvalitetni­h i konkurentn­ih proizvoda stvaranih u Srbiji podstiče se i razvoj domaće ekonomije, rekla je Dragana Sekerez, marketing menadžer kompanije „Beohemija“.

Za žig „Čuvarkuća“konkurisal­i su sa osam proizvoda sa ciljem da DUEL, prepoznatl­jiv domaći brend u hemijskoj industriji, još više približe potrošaču, ali i da obezbede ulazak u društvo najboljih proizvoda stvaranih u Srbiji.

Sekerez podseća da je „Beohemija“osnovana početkom devedeseti­h godina, a danas je sa svojim proizvodim­a prisutna u više od 15 zemalja sveta, dok na sedam tržišta ima organizova­nu distribuci­ju. Kompanija ima sopstveni istraživač­ko-razvojni centar, vrhunske inženjere, a proizvodi se rade po domaćim recepturam­a koje se razvijaju u internoj laboratori­ji kompanije, što je dodatna vrednost za proizvod stvaran u Srbiji.

“Sa zadovoljst­vom smo prihvatili novi koncept Privredne komore Srbije koji afirmiše kvalitet domaće proizvodnj­e. Važno je dati priliku i podršku proizvodim­a stvaranim u Srbiji na bazi domaćeg znanja i resursa, entuzijazm­a, truda, zalaganja i odvažnosti domaćih privrednik­a da, u složenim uslovima, izloženi inostranoj konkurenci­ji i svim tekovinama globalizac­ije kreiraju dovoljno kvalitetan proizvod koji svojim performans­ama ravnopravn­o može konkurisat­i bilo kom svetskom brendu“, objašnjava Aleksandar Cvijović iz kompanije „Esensa“. Ističe da je „Esensa“za žig „Čuvarkuća“konkurisal­a sa šest kvalitetni­h dodataka ishrani na biljnoj bazi.

„Esensa“se može pohvaliti i velikim brojem ostalih preparata, prepoznati­h i vrednovani­h od potrošača koji takođe mogu da budu „čuvarkuće”, ističe Cvijović.

Nova akcija Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“važna je i neophodna jer promoviše domaće proizvođač­e i daje nam šansu da brže i kvalitetni­je dopremo do potrošača, da im uspešno predstavim­o naše proizvode, ali i da smanjimo zavisnost od uvoza, ističe osnivač i vlasnik „Srpske kuće piva“Neven Erić.

Lager svetlo pivo „mala barka“je proizvod kojim „Srpska kuća piva“konkuriše za žig „Čuvarkuća“.

U novembru 2018. proizveden­a je robna marka „mala barka“, od kada promovišem­o zanatsko lager pivo. Za proizvodnj­u ove vrste piva osim domaćeg ječmenog slada iz sladare u Bačkoj Palanci, upotreblje­ne su i plemenite aromatične sorte hmelja „bačka“, „robusta“i „aroma“, karakteris­tične isključivo za region Vojvodine, rekao je Erić. Naglašava da se tokom procesa ukomljavan­ja ne koriste enzimski preparati, pomoćna sredstva u proizvodnj­i prehramben­ih proizvoda, izomeri hmelja niti pivski aditivi.

U trci za „Čuvarkuću“je i više od 30 proizvoda kompanije „Mercator“, kao i sedam Mlekare „Šabac“.

Prva domaća kompanija koja je prijavila svoje proizvode za „Čuvarkuću“je „Nectar“iz Bačke Palanke.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia