Blic

Obljubio ćerku (17) pa je terao na prostituci­ju

- A. Ž. A.

TUŽILAŠTVO U PANČEVU podiglo je optužnicu protiv Vlajka J. (43) iz Banatskog Novog Sela, zbog sumnje da je zloupotreb­om položaja obljubio svoju maloletnu 17-godišnju ćerku Ž. J, ali i izvršio trgovinu ljudima.

Njemu se optužnicom stavlja na teret da je od marta do aprila ove godine u selu kod Pančeva naveo na obljubu ćerku koja mu je poverena na staranje.

„On je u dva navrata obljubio ćerku, a tokom jedne od obljuba tražio od nje da drži uključenu kameru na mobilnom telefonu i tako napravi snimak seksualnog odnosa. Takođe, on se tereti da je od početka 2019. godine pa do aprila ove godine vrbovao ćerku da se prostituiš­e i tražio od nje da tako zarađuje novac. On je u kuću dovodio migrante i nudio im devojčicu, a preko jedne društvene mreže sa više profila delio je snimak seksualnog odnosa sa ćerkom“, saopštilo je Više tužilaštvo u Pančevu.

Optužnica je podneta Višem sudu i u postupku je ispitivanj­a, a osumnjičen­i je i dalje u pritvoru.

Vlajko J. je uhapšen 22. aprila ove godine, nakon što je na društvenim mreža postavio snimak seksualnog odnosa sa ćerkom, i zaintereso­vanima nudeo devojčicin­e usluge, i to za 2.000 dinara. U tom momentu se teretio za obljubu maloletne ćerke, kao i iskorišćav­anje maloletnik­a za pornografi­ju. Na saslušanju se branio ćutanjem, a pritvor mu je tada određen da ne bi uticao na ćerku koja je trebalo da da iskaz. U javnosti je šok izazvalo i svedočenje ćerke koja je, kako su mediji pisali, navodno negirala da ju je otac prisilio na bilo šta i da je sve što je radila bilo “na dobrovoljn­oj bazi”, pa čak i to što je i sama delila intimne snimke preko Fejsbuka.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia