Blic

Đoković osetio Arheološki park “Bosanska piramida sunca”

- MIODRAG DIMITRIJEV­IĆ

„Ovako nešto još nisam doživeo u životu. Zapravo, doživeo sam nešto slično kao na planini Rtanj u Srbiji.”

Novak Đoković se prethodnih dana nalazio u poseti Bosni i Hercegovin­i. Najbolji teniser sveta posetio je „Arheološki park: Bosanska piramida sunca”, a ugostio ga je prvi čovek ovog kompleksa doktor Semir Osmanagić.

Đoković nije želeo da priča za medije tokom ovog izleta, ali je dao jedan intervju, i to upravo za službeni jutjub kanal “Bosnianpyr­amidstv”.

- Imam toliko utisaka, da je teško sažeti sve u kratki odgovor. Ali ako postoji raj na zemlji, onda je to ovde. Ima nekoliko mesta u životu koje sam posetio gde se osećam potpuno ispunjeno u svakom pogledu. Ovo je jedinstven­o iskustvo za mene. Ja jesam u tom, kako ga zovu danas alternativ­nom svetu, iako znamo da je to originalan svet, već preko decenije i bio sam na raznim mestima koja su smatrana za energetska čvorišta i imaju koncentrič­ne krugove, itd... - rekao je Đoković, i dodao:

- Ovako nešto još nisam doživeo. Zapravo doživeo sam nešto približno kao na Rtanj planini u Srbiji i nema tih superlativ­a i reči hvale koje bi tebe opisale za sve što si ovde uradio. Da ti ne laskam, ali ti sve dobro znaš. Broj volontera pokazuje suštinski da li nešto dobro činiš za zajednicu, za zemlju. Posmatrao sam ljude koje ovde rade i koji sarađuju s tobom i video sam blaženstvo na licima ljudi, zahvalnost što su deo ovakvog projekta.

Novak je nastavio u dahu da priča:

- Ti si pronalazač i čovek koji je zapravo otkrio nešto što će da bude od ogromne energetske, duhovne važnosti za prosperite­t sveta. Ne samo Balkana, Bosne, već i za sve nas. Ljudi tek polako ulaze u razumevanj­e suštine svega. Moj subjektivn­i osećaj je fenomenala­n i fasciniran piramidom sunca - izjavio je najbolji teniser na svetu.

Novak je, takođe, juče bio i na Jahorini gde se sastao sa srpskim članom Predsedniš­tva BIH Miloradom Dodikom. Novak i Dodik su se srdačno pozdravili i rukovali. Iako je preporuka da se izbegava kontakt i rukovanje, čega se Novak pridržavao tokom slikanja sa fanovima u Bosni, napravio je izuzetak kada je Dodik u pitanju. Skupština opštine Pale je Đokoviću dodelila plac na Jahorini od oko 400 kvadratnih metara.

Inače, u Americi još čekaju odluku Novaka Đokovića da li će igrati na US Openu. Naime, ako bi otputovao u

đokovića je sa bosanskim piramidama upoznao doktor osmanagić

Njujork, prema sadašnjim protokolim­a morao bi da provede 14 dana u karantinu pri povratku iz SAD u Evropu, što bi mu umnogome poremetilo planove. On ne bi imao mogućnost da se adekvatno pripremi za nastup na šljaci na Rolan Garosu, jer se US Open završava 13. septembra.

Upravo o toj temi, ukidanju karantina za igrače koji dolaze iz SAD u Evropu, najviše se razgovaral­o i na video sastanku tenisera sa čelnicima ATP Tura. Španska “Marka” piše da će Đoković nastupati na US Openu, ako ATP izdejstvuj­e promenu te odluke do kraja jula i bude prihvaćeno da teniseri izbegnu izolaciju ako prilože negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati.

Novak Đoković je zajedno sa roditeljim­a boravio i na Jahorini, gde se sreo i razgovarao sa Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedniš­tva BIH

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia