Blic

Trinkijeri i zvanično u Bajernu na tri sezone

-

andrea trinkijeri se nije proslavio prvim govorom kao trener bajerna

ANDREA TRINKIJERI JE i zvanično postao trener minhenskog Bajerna i predstavlj­en je u Minhenu. On je potpisao trogodišnj­i ugovor sa Bavarcima.

- Zaista sam srećan i ponosan što sam postao deo Bajerna, jednog od najvećih klubova na svetu, koji zbog svoje tradicije treba da bude uspešan na najvišem nivou. Ne želim da govorim velike reči, jer ko obeća mnogo, daje malo. Ali ono što mogu da kažem i obećam je da ćemo biti izuzetno posvećeni i da ćemo raditi.

Pred nama je puno posla, ali da budem iskren: ovo je savršen izazov - rekao je 51-godišnji Trinkijeri na predstavlj­anju u novom klubu.

Kroz prve izjave se vidi da Trinkijeri nije promenio priču koji je imao i kada je došao u Partizan, tipa „ko mnogo obećava, malo daje“. Italijansk­i stručnjak je 20 meseci proveo na klupi crno-belih i za to vreme osvojio dva Kupa Radivoja Koraća i jedan ABA Superkup.

Takođe, Italijan je sve iznenadio izjavom da je srećan zbog dolaska u „jedan od najvećih klubova na svetu“.

Ne zna se tačno na šta je mislio Trinkijeri

kad je ovo rekao, pošto Bajern ni u nemačkim okvirima nije najveći klub, tek je peti po broju trofeja, a kamoli u Evropi, pa su ga mnogi na društvenim mrežama ismejali zbog ovakve izjave.

Moguće je da je Trinkijeri košarkašku sekciju Bajerna poistoveti­o sa fudbalskom koja svakako pripada svetskom kremu.

Bilo kako bilo, biće to povratak Italijana u nemačku košarku, pošto je od 2014. do 2018. godine vodio Bamberg, sa kojim je osvojio tri šampionske titule.

Očekuje se da će Trinkijeri uskoro da počne sa kupovinom kako bi pojačao tim koji se nije proslavio u Evroligi. 

Ne želim da govorim velike reči, jer ko obeća mnogo daje malo. Ali ono što mogu da kažem i obećam je da ćemo biti izuzetno posvećeni

 ??  ?? harden Će prvo morati da tri dana provede u karantinu
harden Će prvo morati da tri dana provede u karantinu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia