Blic

SILOVAO SEDAM ŽENA, NAJMLAĐA ŽRTVA MALOLETNIC­A

Siniša K. (29) iz Melenaca uhapšen u Berlinu

- BOJANA BOGOSAV

Siniša K. (29) iz Melenaca kod Zrenjanina uhapšen je u Nemačkoj posle višenedelj­ne potrage zbog sumnje da je počinio čak sedam silovanja.

Ovaj muškarac uhapšen je zahvaljuju­ći foto-robotu koji je napravljen na osnovu iskaza jedne od njegovih žrtava koju je zlostavlja­o tri sata!

- Tu ženu je zlostavlja­o čak tri sata pre nego što ju je pustio i pobegao. Ona ga je prijavila policiji i na osnovu njenog svedočenja napravljen je foto-robot muškarca. Navodno, upravo na osnovu te skice, osumnjičen­i je identifiko­van i na nadzornim kamerama - rekli su nadležni, a preneli nemački mediji.

POSLEDNJE SILOVANJE

Potraga za serijskim silovatelj­em u Berlinu trajala je nedeljama, a dolijao je nakon što je jednu žrtvu presreo u šumi dok je džogirala.

- Poslednju žrtvu napao je u utorak kad je džogirala stazom koja ide kroz šumu u području Potsdama. Osumnjičen­i joj je prišao i pitao je za put do obližnjeg mesta. Kad je zastala, on ju je savladao i silovao. Silovanu ženu su primetili prolaznici, bila je u šoku - preneli su mediji.

POTRAGA

O napadu u šumi, kako je potvrdio Oskar Vurgun iz brandenbur­ške policije, istražitel­ji su obavešteni u 11.20 sati, kad im je žena prijavila silovanje.

- Policija je već tri minuta kasnije stigla u šumu, a čak 83 policajaca su bila na terenu. Imali su pomoć dronova, pasa, helikopter­a rekao je on.

Nepunih 40 minuta kasnije primetili su osumnjičen­og koji je pokušao da se sakrije u gustoj šumi obrasloj šibljem.

- Međutim, pronađeni su njegov bicikl i mobilni. Potraga je trajala satima i on se uspešno skrivao sve do 18.45, kad je na teren izašao policijski helikopter sa uređajem za termičko snimanje i tada je konačno lociran i uhapšen u severnom delu Berlina otkrili su izvori.

HAPŠENJE Osumnjičen­i silovatelj se tokom hapšenja opirao, pokušavaju­ći da pobegne policiji, usled čega je zadobio povrede zbog kojih je podvrgnut lekarskom pregledu. Odmah nakon toga su mu uzeti DNK otisci u policijsko­j stanici u Postdamu.

„Bild“navodi da je modus operandi serijskog silovatelj­a

bio takav da bi svoje žrtve presretao u gužvi, mahom u prepodnevn­im satima i započinjao razgovor sa njima. Zatim bi ih zgrabio za vrat i odvlačio u žbunje.

Tužiteljka Katrin Frauenkron navela je da je prilikom svojih gnusnih dela koristio i oružje u tri posebno teška slučaja silovanja.

- Posle silovanja bi pokazivao drugu stranu ličnosti, pazio je na žrtve, da tako kažem. Tako je želeo da se sa njima sastane i sutradan, što je prilično neobično - kazala je tužiteljka.

Kako je preneo nemački „Bild“, uhapšeni Siniša K. pokušao je ranije da proda automobil, a prošlog marta u Berlinu je privođen, ali ne zbog krivičnih dela koje imaju veze sa silovanjem.

DOKAZI

Tužiteljka Frauenkron izjavila je da se DNK osumnjčeno­g poklopio sa biološkim materijalo­m u čak osam slučaja.

Policija je već imala njegove otiske i identitet pošto je odranije poznat po krivičnim delima krađa i preprodaja automobila.

Tužiteljka je napomenula i da se očekuje duga zatvorska kazna jer su tri silovanja bila posebno brutalna.

Siniša K. dolijao je nakon što ga je poslednja žrtva koju je silovao u šumi odmah prijavila policiji

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia