Blic

SRBIN POGINUO U UDESU U TUNISU

Bojan S. (47) iz Žitorađe, ubrzo nakon što je doputovao u Tunis 15. jula, stradao je u nesreći kada je ispao iz taksivozil­a kome je pukla guma.

-

NESVAKIDAŠ­NJA SAOBRAĆAJN­A NESREĆA dogodila se na pola puta između aerodroma i mesta gde je Bojan S., zaposlen u jednoj kruševačko­j firmi, trebalo sa kolegama da bude smešten i da narednog dana počnu sa poslom - postavljan­jem plastenika. Taksi vozilu je, međutim, pukla guma, a kako je Bojan ispao iz automobila, u kojoj je teže povređen i njegov mladi kolega, 20-godišnji Dušan M., trebalo bi da bude utvrđeno u istrazi. Druga dvojica njihovih kolega nisu povređena. O pogibiji Bojana S. je obaveštena firma za koju je radio, kao i Ambasada Srbije. Upravo iz firme su Bojanovoj porodici javili za nesreću.

- U šoku smo... Otac je 14. jula automobilo­m otišao u Budimpeštu, odakle je avionom, preko Pariza, stigao u Tunis. Poslednji put smo se čuli sa aerodroma u Parizu, bio je dobro raspoložen, pozitivan, nasmejan... Ni on, niti bilo ko od nas nije slutio tragediju - kaže za “Blic” Nikola S., stariji sin

taksi vozilu u kojem je bio bojan pukla je guma, a on je ispao iz kola

stradalog Bojana.

Sledeću vest o Bojanu, u njegov dom u Žitorađi gde je živeo sa suprugom i dvojicom sinova, stigla je iz kruševačke firme. U tom momentu, stariji sin Nikola bio kod kuće, spremao se za posao u drugoj smeni, dok je Bojanova supruga bila na radnom mestu u fabrici. Čim mu je javljeno o tragičnoj sudbini oca, mladić je zvao majku.

- Ne znamo detalje nesreće, ni kako ćemo prebaciti očevo telo u Srbiju... Da li će za to biti potrebno tri, četiri nedelje... Da li će pomoći firma za koju je počeo da radi, ambasada... Verujte, trenutno ništa ne znamo... Čekamo... - potresenim tonom priča Bojanov stariji sin.

Bojan je nedavno počeo da radi za firmu koja ga je poslala u Tunis i prošao je obuku u Kruševcu.

- Odavde ljudi već tri godine odlaze u Tunis na rad. Tati je bio prvi put i trebalo je da ostane tri meseca... Ne znam više ništa - kaže neutešni sin.

U selu Klisura gde je Bojan odrastao i dalje žive njegovi otac Miroslav i brat Goran.

- Videli smo ih u sredu. Miroslav je čuvao ovce, Goran balirao seno. Verovatno tada još nisu znali za nesreću - kažu meštani sela nadomak Boljevca.

Bojan se davno odselio iz Klisure, i u Žitorađi se skućio sa suprugom i sinovima.

- Bio je vredan. Sigurno je krenuo tako daleko da bi porodici obezbedio bolji život - navode oni.

Bojan S. nastradao je čim je došao u Tunis, pošto je ispao iz taksija kojim je sa aerodroma krenuo na mesto gde je trebalo da radi. Prethodno je pukla guma na automobilu

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia