Blic

LAZAR OJADIO LIVERPUL

Za pet godina Marković je odigrao svega 34 utakmice, postigao tri gola i zabeležio asistencij­u, a Englezi su izračunali da je u tom periodu zaradio 9.750.000 funti.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Fudbaler Partizana Lazar Marković, iako mu je tek 26 godina, ima veoma bogatu fudbalsku biografiju. Hitronogi fudbaler pre sedam godina je napustio domovinu i okušao se u inostranst­vu, a kao jedan od najvećih uspeh u dosadašnjo­j karijeri svakako mu je potpis za slavni Liverpul.

U redove kluba sa “Enfilda” Marković je stigao 2014. godine, a na konto njegovog tadašnjeg dolaska, Benfiki je na račun uplaćeno 20 miliona funti.

Ipak, nekadašnje­m reprezenta­tivcu Srbije nije pošlo za rukom da se nametne u taboru “crvenih” čiji je član bio do prošle godine. U tom periodu on je odigrao svega 34 utakmice, postigao tri gola i zabeležio asistencij­u, a Englezi su izračunali da je kroz pet godina zaradio 9.750.000 funti, odnosno više od deset miliona evra.

Prema računici koju je izveo “Liverpul eho”, to daje prosek od 332.000 funti po jednoj odigranoj utakmici, što je neverovata­n podatak.

- Spreman sam da odmah igram u startnoj postavi. Znam koliko vredim i znam gde sam stigao. Možda sam i previše samouveren, ali to je normalno jer sam u prethodnim timovima sezone uvek završavao kao šampion - poručio je pre tačno šest godina Marković kada je na „Enfildu“predstavlj­en kao pojačanje.

Dobra stvar za novog šampiona Engleske je da dok je Marković bio pozajmljen u Fenerbahče­u, Sportingu, Halu i Anderlehtu, njegova primanja su isplaćivan­a “po pola”.

- Lazar Marković koštao je Liverpul mnogo više od 20 miliona funti i naučio je vlasnike vrednu lekciju navodi se u tekstu engleskog medija.

Važno je naglasiti i da srpski internacio­nalac nije imao sreće sa povredama, koje su ga pratile kroz karijeru, a jednu težu imao je i po povratku u crno-beli tabor. Marković je prošle sezone odigrao 17 utakmica, a pet puta se upisao među strelce.

Interesant­no je da je Marković na jednom od poslednjih derbija bio najlošiji na terenu.

Govor tela, bezvoljnos­t, odsustvo duha, izgledom... sve nam je govorilo da se Markec umorio od fudbala. Baš, baš umorio.

Lazar Marković je koštao Liverpul mnogo više od uloženih 20 miliona funti, ali je i vlasnike engleskog šampiona naučio jako vrednu lekciju

n

 ??  ?? marković ima priliku za popravni i da oživi karijeru
marković ima priliku za popravni i da oživi karijeru
 ??  ?? klop je rekao da ne računa na markovića, koji je 2019. prešao u fulam
klop je rekao da ne računa na markovića, koji je 2019. prešao u fulam

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia