Blic

GORDIĆ OSTAO, BIRČEVIĆ U ŠOKU

- ALEKSANDAR PIJEVAC

savezu Beograda, kao i da je više puta branio crvenobele kao advokat na sudu. Za predsednik­a Ostoju Mijailović­a i ostale u Humskoj to je bio jasan znak da između Crvene zvezde i FMP-A postoji “nešto više”.

Inače, da bi Tošković postao predsednik ABA lige,

NOVINOVIbi­lo je potrebno da svi klubovi glasaju “za”. Do sada je to bila samo formalnost, ali su crno-beli ostali čvrsto pri stavu da bi vođenje regionalno­g takmičenja trebalo da ostane u rukama Domagoja Čavlovića, koji je bio na toj funkciji.

Do tada su bili izvučeni

NOVIsamo takmčarski brojevi, a propuštena je i prilika da se imenuje i komesar za takmičenje. Među prvima, konferenci­ju je napustio predsednik Budućnosti Dragan Bokan, a sednica nije bila završena do za

I pored činjenice da se ne zna kada će liga da počne, timovi nastavljaj­u da se pojačavaju. Tako je centar Dragan Apić u jednom danu raskinuo ugovor sa Igokeeom i potpisao za Budućnost, gde bi trebalo da ostane naredne dve sezone. Partizan je odllučio da raskine saradnju sa Stefanom Birčevićem, ali je produžio vernost sa Nemanjom Gordićem.

- Bio sam siguran da ću ostati, ubeđen u to. Zaista sam to očekivao, nadao se... Nisam očekivao da će baš poslednjeg dana da raskinu ugovor sa mnom. Nastaviću da igram košarku, nisam još za penziju. Nije kasno, dosta ekipa još nije oformilo sastave. Imao sam neke kontakte i pre odgovora, ali sam ih odbijao u nadi da ću ostati u

Partizanu - rekao je Birčević.

ključenja ovog broj „Blica“. Partizan ne želi da pređe preko stava da je Nebojša Čović na čelu Crvene zvezde i FMP-A i da to nije dozvoljeno propisima ABA. Zoran Tošković je samo kolateraln­a šteta.

U svakom slučaju, vrlo je verovatno da sezona neće početi 19. septembra, kao što je određeno na prethodnoj, manje burnoj sednici, već 3. oktobra. Situacija sa koronom nije pod kontrolom i male su šanse da će biti dozvoljeno da se mečevi igraju u dvorani, čak i bez prisustva gledalaca. Pod znakom pitanja je i početak sezone u Evroligi i Evrokupu, odnosno FIBA Ligi šampiona. Evroliga bi trebalo da

Partizan insistira da na čelu ABA lige ostane Domagoj Čavlović iz Cibone, koji je i do sada bio na toj visokoj funkciji

Ostoja Mijailović ne želi da Partizan bude u drugom planu

startuje 1. oktobra.

U ABA ligi bi trebalo da shvate koliko je važno da se odredi datum početka jer većina klubova planira da u narednih desetak dana počne sa pripremama. Kako sada stvari stoje, igrači i treneri će se okupiti, a tek će im onda biti rečeno da se vrate kućama jer se start odlaže.

nStefan Birčević

Dva dana putovanja iz Srbije do SAD, zatim još tri dana samoizolac­ije u “Dizni svetu” i testiranje na koronu i na kraju dodatni pregledi. Sve ovo u jednoj nedelji prošao je Nikola Jokić u avanturi od Sombora do Orlanda, gde se sinoć prvi put pojavio na zajednički­m treningu sa saigračima.

Bez obzira koliko on da tvrdi da je na više-manje istoj kilaži kao na početku sezone, očigledno je da Nikola iz oktobra 2019. i sada iz aprila... nije isti čovek. Šalu na stranu, Jokić je na treningu izgledao kao da nije ni pravio pauzu. Lako se kretao, a za kraj je s lakoćom pogodio dve trojke iz ugla. Pre toga je zakucavao, asistirao u svom stilu i videlo se da je srećan što je ponovo na terenu.

Sada je najvažnije da se srpski košarkaš polako vrati u ritam jer će, ako stigne do velikog finala, u “Diznilendu” provesti tri meseca. Toga je svestan i trener Majkl Melon, koji se trudi da ne optereti previše Nikolu kako bi ga sačuvao za važnije mečeve u plej-ofu.

- Nikola izgleda fantastičn­o. Ali, mislim da ljudi propuštaju najvažniju stvar kod njega. On je boravak u karantinu posvetio da izgubi na težini i da postigne najbolju formu u svojoj karijeri. Zato očekujem da će nastaviti da igra kao što je to radio i pre pauze. Vratiće se i odigrati na najvišem nivou. Zašto to ne bi uradio kada je on najbolji centar u NBA ligi? - upitao se Melon.

Treneri svih timova koji su u Orlandu, a ima ih 22, nisu još sigurni šta mogu da očekuju od svojih igrača. Klubovi koji su obezbedili plej-of, među njima je i Denver, moraju da razmišljaj­u na duže staze. Naime, prvih osam mečeva nastavka ligaškog dela su za njih kao predezonsk­i mečevi u kojima moraju da mudro rasporede

Jokić je morao da prođe dodatne preglede zbog toga što je bio pozitivan na koronu. Doktori su rekli da je sve u redu sa srpskim košarkašem, koji je dobio zeleno svetlo da trenira sa ostalim igračima

minutažu, dok je rezultat u drugom planu.

Za razliku od svih prethodnih godina, korona se potrudila da boljeplasi­rani timovi više nemaju prednost domaćeg terena jer se svi mečevi igraju u Orlandu. Zbog toga je manje važno da li ćete u plej-of sa prve, druge ili sedme pozicije. Takođe, dosta timova nije u kompletnim sastavima, nakon što su neki od košarkaša pristali da ne primaju platu, samo da bi smanjili rizik da se zaraze.

Denver je trenutno treći i u doigravanj­u bi trebalo da ide na Hjuston koji je u ozbiljnim problemima. Džejms Harden je tek stigao u Floridu i proći će nekoliko dana pre nego što uopšte bude smeo da napusti sobu.

Druga zvezda Rasel Vestbruk je pozitivan na koronu i njega na terenu možemo u najboljem slučaju da očekujemo za 15-20 dana. Nagetsi su, sa druge strane, kompletni i mnogi stručnjaci ih smatraju potencijal­nim iznenađenj­e i ekipom koja bi preko reda mogla da stigne do šampionsko­g prstena. Jokić je garancija za uspeh. 

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia