Blic

Garsija neće u Argentinu

- ALEKSANDAR PIJEVAC

IAKO JE CRVENA zvezda sa argentinsk­im Rasingom dogovorila sve detalje oko transfera teškog 2.200.000 evra, kako stvari stoje Mateo Garsija ipak nije voljan da se vrati u domovinu. Kako je otkrio tamošnjim medijima igračev rođak Fakundo Garsija, Mateo ne želi da ide iz Evrope.

- On neće potpisati za Rasing i Dijego Milito (sportski direktor kluba, prim. aut.) to dobro zna - rekao je Fakundo Garsija.

Ukoliko se ova tvrdnja ispostavi kao tačna, Zvezda će ostati bez onoga koliko je uložila u brzonogog krilnog napadača. Pa, ipak, ovo treba uzeti s dozom rezerve, a iz Grčke stižu i dalje glasine da se za Matea Garsiju i dalje raspituje Aris, ali i Olimpijako­s i AEK. Trebalo bi očekivati da će Argentinac u tom slučaju verovatno karijeru da nastavi u Grčkoj.

Garsija je na “Marakanu” stigao prošlog avgusta, dres Crvene zvezde nosio je na 24 utakmice u svim takmičenji­ma. Argentinac se pet puta upisao u strelce, a pamti se njegov gol na gostovanju Jang bojsu (2:2), posle kojeg su se crveno-beli u revanšu (1:1) plasirali u grupnu fazu Lige šampiona. prema tvrdnji rođaka matea garsije, brzonogi krilni napadač ipak neće preći u rasing, pa se sada očekuje da ostvari transfer u grčku

Na Malom Kalemegdan­u očekuju bar još trojicu novajlija, dok trener Vlado Šćepanović polako bira pravu peticu za crno-bele.

Posle euforije potpisivan­ja pojačanja iz dana u dan, Crvenoj zvezdi i Partizanu je potreban predah. Informacij­a da će možda dođi do odlaganja početka nove sezone ABA lige, a samim tim i u evropskim takmičenji­ma, usporila je tempo dovođenja novih košarkaša.

Dva naša najveća kluba su pretrpela ozbiljne promene u igračkom kadru, ali i na klupi, gde će umesto Dragana Šakote i Andree Trinkijeri­ja sedeti Saša Obradović, odnosno Vlado Šćepanović.

Da krenemo od “starije”

Evrolige i crveno-belih koji su potpisali petoricu igrača, pri čemu su ostali bez svih stranaca. Mali Kalemegdan su napustili Perperoglu, Gist, Lorenco Braun, Beron, Panter, Lukas, Odžo i Dženkins. Obradović će morati da počne sa kompletno novom startnom petorkom, gde bi na bekovima igrali Volden i Lojd, nisko krilo je Simonović, četvorka Jagodić Kuridža i na poziciji centra Noko. Takva je trenutna situacija, ali nema sumnje da će Zvezda da dovede bar još trojicu igrača.

Sigurno najzvučnij­e pojačanje je Džordan Lojd, bivši bek Valensije.

- Veoma sam uzbuđen što vam se pridružuje­m u Beogradu u narednoj sezoni. Čuo sam zaista mnogo dobrih stvari o gradu, navijačima i treneru ekipe i to je stvarno neverovatn­o. Sve poruke podrške koje sam dobio na društvenim mrežama od vas od kada sam potpisao ugovor su neverovatn­e, osećam veliku podršku i ljubav od prvog dana. Ne mogu da dočekam da se susretnem sa vama. Dobićete 100 odsto od mene svakoga dana, svake noći i biću potpuno posvećen. Veoma sam uzbuđen i ne znam šta više da kažem poručio je Lojd. Crveno-beli su želeli da angažuju i američkog beka iz Žalgirisa Tomasa Vokapa, ali je on odlučio da ostane još sezonu u Litvaniji. Isto je bilo i sa potencijal­nim povratnici­ma Nemanjom Nedovićem i Nikolom Kalinićem, koji su izabrali Panatinaik­os i Valensiju. Poslednjih dana se stalo i sa “trgovinom imenima” igrača sa kojima Zvezda “pregovara”. Ponuda na tržištu je bogata, a dosta je klubova smanjilo budžet, tako da Obradović ne želi da pošto-poto žuri sa pojačanjim­a. Zasad je deficitarn­a pozicija visokog krila na kojoj su praktično samo Jagodić Kuridža i Simanić. Potreban je i još jedan centar, kao i plejmejker. Partizan su pojačali Kodi Miler Mekintajer, koji je bio na širem spisku želja i večitog rivala, i Nemanja Dangubić. Janković se vratio, dok je saradnja produžena sa Gordićem. Crno-bele je sigurno malo poremetio odlazak Voldena u Crvenu zvezdu, a nedavno je raskinut i ugovor sa Birčevićem.

Novi trener Šćepanović kaže da je glavni plan bio da se zadrži jezgro tima.

- Pozitivno je da je ekipa ostala na okupu, odnosno bar 70 odsto ekipe. Kada imate ekipu koja je naučila na jedan sistem, teško je menjati. Manje-više biće slična filozofija kao prošle sezone, ali i ja imam neke svoje stvari koje će biti polako ubačene. Ne treba očekivati prevelike promene filozofije. Nije bitno šta se radi, već kako se radi otkrio je Šćepanović.

Što se dolazaka tiče, očekuje se još samo jedno

Obradović je izgubio osmoricu stranaca iz prethodne sezone

pojačanje.

- Sada gledamo igrača na poziciji pet. Formirali smo ostala mesta i nećemo da žurimo. Tako da gledamo koji profil igrača je nama interesant­an. Bitno je da pogodimo tog igrača. Liga je dosta zahtevna jer su to sve timovi iz nekadašnje Jugoslavij­e koji znaju da igraju košarku. Zato je bitno da imate igrače koji su igrali tu ligu i poznaju sistem kao što su Dangubić i Miler. Očekujem od svakog najviše što može da pruži, bilo da su Gordić, Miler ili Dangubić. Samo kao tim možemo da napravimo nešto, a ne pojedinačn­o dodao je Šćepanović.

Startna petorka za crno-bele trebalo bi da bude Miler Mekintajer, Jaramaz, Zagorac, Tomas i Mozli. 

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? džordan lojd je najzvučnij­e pojačanje crvene zvezde
džordan lojd je najzvučnij­e pojačanje crvene zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia