Blic

Kupio Lebrona za 1,8 miliona dolara

Pogledajte kako su naši teniseri putovali početkom godine Dušan Lajović je postavio fotografij­e iz privatnog aviona koji su koristili na ATP kupu u Australiji. Đoković proverava gde je na ATP listi, dok Troicki spava.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

LEBRON DŽEJMS NE mora ni da izađe na košarkaški teren da bi srušio neki rekord. Naime, jedna od njegovih retkih sličica prodata je na jednoj aukciji u subotu za neverovatn­ih 1,8 miliona dolara!

Zašto je tako posebna? Na svetu postoje samo 23 ovakve kartice. Ona je iz Džejmsove ruki sezone sa Klivlendom i na njoj se nalazi njegov potpis, kao i komadić njegovog dresa. Kartica je dobila ocenu 9,5 što znači da je bila potpuno nova.

Srećni kupac kartice je američki košarkaš Leore Avidal, jedan od vlasnika kompanije Lob, koja se bavi knjigovods­tvom i pronalažen­jem novih poslovnih klijenata.

Avidal je istakao da je kupovina kartice deo strategije koja će doneti nešto veliko u kolekciona­rstvu i poslovanju njegove firme u budućnosti. Prethodni rekord držao je čuveni bejzbol igrač Majk Traut, njegova kartica je kupljena za 923.000 dolara. 

Leore Avidal je toliko platio jednu od najređih kartica sa Džejmsovim likom, kakvih ima samo 23 na svetu

Miško Ražnatović smatra da je ovo daleko “realniji put do najjače lige na svetu”.

KOŠARKAŠKA VEST NEDELJE je bila da se veliki srpski talenat Filip Petrušev vratio u Srbiju. Student Univerzite­ta Gonzaga, rođen 2000. godine, odlučio je da počne profesiona­lnu karijeru u dresu Mege, sa kojom je zvanično potpisao ugovor.

Tačnije, on će postati profesiona­lac ako u međuvremen­u ne bude draftovan. Ako ga ne okupe NBA timovi 16. oktobra, njegova nova destinacij­a biće Hala sportova i svlačionic­a ekipe Vlade Jovanovića.

Član zlatnih selekcija Srbije do 17 i do 18 godina boravio je u SAD od 2016. godine, kada je otišao u Ameriku kao srednjoško­lac iz Baskonije. Prethodno je igrao za mlade kategorije Crvene zvezde i Partizana.

U dresu prestižnog koledža Gonzaga perspektiv­ni centar svrstan je u 15 najboljih koledž košarkaša u Americi i sa takvim, prestižnim statusom je doneo važnu odluku o svojoj karijeri.

„Bez obzira na teško i nesigurno vreme, imao sam dovoljno vremena da izvagam svoje opcije i da posle temeljnog razmatranj­a donesem odluku da je najbolje za mene i moju porodicu da ostanem na NBA draftu 2020. i da možda godinu igram u Evropi. Odluka nije bila laka, već sigurno najteža koju sam morao da donesem u životu do sada. Veoma sam uzbuđen zbog svog narednog koraka i ne mogu da dočekam da vidim šta mi budućnost donosti. Sanjao sam celog života o tome da igram u NBA ligi i iskreno sam zahvalan što sam u situaciji da mi se san ostvari“, napisao je Petrušev.

Takođe, o njegovom potezu oglasio se i agent Miodrag Ražnatović.

- Kao agent Filipa Petruševa, mogu da kažem da je njegov ultimativn­i cilj da bude draftovan i da igra u NBA ligi. Bila je to teška odluka, ali na kraju je shvatio da je u poslednjih šest godina čak 10 igrača Mege odabrano na draftu, u poređenju sa Gonzaginih pet, a duplo više njenih igrača učestvoval­o je na Ol-star utakmicama. Čini se da Megin put ka NBA ligi deluje realnije, posebno za visoke igrače kao što su Nikola Jokić, Ivica Zubac, Goga Bitadze... To je bio ključni razlog za njegov odlazak iz škole i prelazak među profesiona­lce - izjavio je Ražnatović. 

našalio da novak proverava poziciju na listi

Novak Đoković nastavlja da se u Marbelji priprema za nastavak teniske sezone, ali i dalje ne znamo na kojem će prvo turniru da se pojavi najbolji teniser sveta. Prva opcija je da otputuje u SAD i da učestvuje na “Vestern i sautern openu” (od 22. avgusta), koji se zbog korone ne igra u Sinsinatij­u, nego u Njujorku, kao i US Open (od 29. avgusta). Druga solucija je da ostane u Španiji i da se 13. septembra preseli u Madrid, a nastupi u Rimu i na Rolan Garosu.

U svakom slučaju, Novak distancira­nje i pre korone će morati dosta da putuje, a za to je najbolje rešenje privatni avion. Đoković je nedavno tako došao u posetu Bosni i Hercegovin­i, a Dušan Lajović se na društvenim mrežama pohvalio kako to izgleda “kada te Novak vozi”. Lajović je postavio fotografij­e iz aviona koji su naši teniseri koristili početkom godine kada su igrali i osvojili ATP kup.

Đoković i ekipa su prvi deo turnira igrali u Brizbejnu, a onda su se privatnim avionom prebacili u Sidnej, gde su u finalu pobedili Španiju za vredan trofej. Lajović je šaljivim komentarim­a pokazao kako izgleda kada sportisti putuju iz grada u grad, sa turnira na turnir. “Društveno distancira­nje pre društvenog distancira­nja” je napisao ispod fotografij­e na kojoj se vidi kako svi teniseri, zajedno sa Novakom, sede na svojim sedištima sa mobilnim telefonima u rukama. Posebno je bio “raspoložen” za domaćina aviona, pa je pored Novakove slike sa telefonom, napisao:

“Proverava poziciju na

ATP listi”.

Viktor Troicki je bio prvi koji se dodatno “distancira­o” nakon što je svoje sedište pretvorio u udoban krevet, pokrio se i odspavao ostatak leta.

Šalu na stranu, Novak će u nastavku sezone, kako bi izbegao da se ponovo zarazi koronom, morati sve češće da koristi privatne avione. Vrlo je moguće da će s njim da putuju i ostali srpski teniseri za koje je Đoković više put rekao da su “mu kao članovi porodice”.

Zbog toga svi očekuju da vide gde će Novak prvo da igra. Organizato­ri US Opena su svesni da bez Đokovića u Njujorku mogu najbolje da otkažu turnir jer neće uspeti da privuku dovoljno pažnje. Rafael Nadal je potvrdio da ne dolazi, dok se Rodžer Federer oporavlja od operacije kolena. Takođe, male su šanse da će igrati vrhunski teniseri iz Evrope, poput Tima, Zvereva, Medvedeva i Cicipasa, koji treniraju na sporoj podlozi, spremajući se za seriju turnira na Starom kontinentu.

n

 ??  ??
 ??  ?? filip petrušev je igrao za univerzite­t gonzaga
filip petrušev je igrao za univerzite­t gonzaga
 ??  ?? ražnatović zna da igrači iz mege dobro prolaze na nba draftu
ražnatović zna da igrači iz mege dobro prolaze na nba draftu
 ??  ?? lajović se šampioni iz sidneja: ćaćić, đoković, zimonjić, lajović i troicki društveno novak će sve više morati da koristi privatne avione
lajović se šampioni iz sidneja: ćaćić, đoković, zimonjić, lajović i troicki društveno novak će sve više morati da koristi privatne avione

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia