Blic

Odloženo suđenje optuženima za ubistvo Blaža Đurovića

-

U VIŠEM SUDU u Beogradu juče je za septembar odloženo suđenje Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću, optuženima za ubistvo Blaža Ðurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, a predstavni­cima sedme sile bilo je onemogućen­o da ročište prate od početka jer su vrata bila zaključana.

Suđenje je odloženo na zahtev odbrane, koja je tražila da se dostave svi materijaln­i dokazi, predmeti izvršenja krivičnog dela koji su veštačeni, puška, tablice, sve iz automobila koji je zapaljen nakon ubistva Ðurovića.

Sud je nastavak suđenja zakazao i za 18. septembar u specijalno­j sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde je i juče trebalo da se održi. Obojica okrivljeni­h su u pritvoru više od dve godine. Ivanov je uhapšen ubrzo posle ubistva, a Vesković mesec dana kasnije u Zagrebu, odakle je izručen srpskom pravosuđu. Obojica optuženih negirala su krivicu i povezanost sa ovim zločinom. Tužilaštvo je svojevreme­no kao organizato­ra ovog zločina sumnjičilo Filipa Koraća, bliskog Luki Bojoviću i škaljarsko­m klanu, ali je u januaru ove godine istraga protiv njega obustavlje­na zbog nedostatka dokaza. Tada je za Koraćem povučena i crvena poternica.

Inače, novinarima juče nije bilo omogućeno da od početka prate pretres, jer stražari 20-ak minuta nisu mogli da otključaju vrata koja vode u deo sudnice predviđen za publiku. Prvo su mislili da imaju pogrešan ključ, da brava ne radi, pa su pozvali i majstora, a problem je rešen tek kada je pronađen rezervni ključ.

Blažo Đurović ubijen je ispred kuće rođenog brata u naselju Dušanovac nakon što je dovezao njega i decu

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia