Blic

No-no, Nogo

- ZLATKO ČONKAŠ novinar

Zdanje Skupštine Srbije svega se za svoga veka nagledalo, ali svakako nije doživelo da ga neko gađa hicima iz pejntbol puške, što je uz poziv da se čitav grad pretvori u pejntbol arenu učinio Srđan Nogo.

Na taj način je samo odagnao svaku sumnju (ako je iko do sada sumnjao) da je običan bezidejni siledžija, a ne, kao što on voli da se predstavlj­a, borac za pravdu i patriota. Ovaj ekstremni desničar i nacionalis­ta javnosti je odavno poznat kao bivši funkcioner „Dveri“, na čijoj je listi izabran za narodnog poslanika 2016. godine i bio čak i kandidat za gradonačel­nika Beograda, a u poslednje vreme je ništa drugo nego u svakoj čorbi od protesta mirođija.

Pogotovo na ovim poslednjim protestima na kojima se do kraja nije znalo ko pije a ko plaća, a tome je svakako doprineo i sam Nogo, pozivajući okupljene na rušenje, razbijanje i druge vandalizme.

Nogo je oduvek bio ekstreman, a u prilog tome koliko je desno zabrazdio govori i činjenica da su ga čak i desno orijentisa­ne „Dveri“izbacile iz svojih redova nakon što je na prošlogodi­šnje proteste „Jedan od pet miliona“u Beogradu doneo vešala i izjavio da premijerka Ana Brnabić, ako je potpisala Dablinski sporazum sa EU o migrantima, „treba da bude obešena na Terazijama, a pored nje i Aleksandar Vučić“.

Većini nije uopšte jasno šta Nogo želi sem da proziva i omalovažav­a i poziciju i opoziciju, a od “konstrukti­vnih“predloga nudi jedino razbijanje Skupštine i upadanje u nju kako bi se razračunao sa političkim protivnici­ma koji u tom trenu nisu u tom zdanju?!

I sam je u njoj poslednjih godina sedeo i to je izgleda sve što je radio. Umesto da se borio sa skupštinsk­e govornice, našao je da poziva na rušenje istorijsko­g zdanja i na nišanjenje na buduće poslanike u novom sazivu republičko­g parlamenta. A možda je samo u tome problem, što među njima nije i on. Neka to imaju na umu oni koji bi za njega uzeli tu pušku.

Nogo bi sada pucao na Skupštinu Srbije i poslanike u kojoj je i sam sedeo u istom svojstvu, a čini se, samo to je i radio

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia