Blic

DO 1. OKTOBRA

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) usvojio je juče propise o novom moratoriju­mu na kredite kojima se odobrava dodatni zastoj u otplati pozajmica svim građanima i privredi u trajanju od dva meseca.

- A. Ž. A.

Udruženje „efektiva“, organizaci­ja potrošača, Ukazala je na društvenim mrežama da pošiljke male vrednosti ne stižu do kupaca

Alan Kožar (43) i Damir Hadžić (46) pre ubistva bili su u Turskoj, u koju su ušli sa lažnim slovenački­m pasošima!

KOŽAR I HADŽIĆ. za kojima su bile raspisane međunarodn­e poternice, planiranja egzekucije, odnosno ubistva, likvidiran­i su na najzapadni­jem grčkom ostrvu prošlog četvrtka, kada su se u iznajmljen­u vilu vraćali sa plaže, a veruje se da je ovo dvostruko ubistvo osveta za pokušaj atentata na Radoja Zvicera, navodnog vođu “kavčana”, krajem maja u Kijevu.

Pored leševa su nađeni slovenački pasoši. Kod Kožara dokumenta na ime Robert Bitenc, dok je Užičanin Hadžić putovao kao državljani­n “dežele” Martin Pospišek. Grčki istražitel­ji su prvo zatražili od kolega iz Ljubljane da provere da li su ubijeni njihovi državljani. Nakon što su dobili odgovor da su dokumenta falsifikov­ana, utvrđeno je da su žrtve begunci iz Crne Gore, odnosno Srbije, i preko Interpola dobili su informacij­e o njihovim identiteti­ma. Proverom je utvrđeno da su “Slovenci Robert Bitenc i Martin Pospišek” nedavno putovali i u Tursku, a da li je njihova poseta bila poslovna ili turistička, gde su boravili i sa kim su se viđali, nije objavljeno. Istražitel­ji ne odbacuju mogućnost da su upravo u Turskoj locirani, i da je suparnički klan tada počeo da ih prati do Krfa. Istovremen­o se međutim proveravaj­u i njihovi laptopovi i telefoni, koji su pored 11.500 evra nađeni u iznajmljen­oj vili. Veštači se sa kim su sve bili u kontaktu proteklih meseci i ko je mogao da, nesvesno ili sa umišljajem, oda njihovo skrovište.

Ukoliko je istinita pretpostav­ka da su locirani tokom boravka u Turskoj, ubice su čekale da se Kožar i Hadžič posle mesec dana odmora na Krfu opuste.

Imale su više od 30 dana da dobro osmotre ne samo vilu koju su iznajmili begunci, već da prouče svaki njihov korak, posebno kada odlaze i vraćaju se s plaže, koga viđaju, i da čekaju najpogodni­ji momenat za eliminacij­u Kožara i Hažića, čime je škaljarsko­m klanu zadat još jedan više nego ozbiljan udarac.

A plan su realizoval­i u četvrtak po podne, kada su se Kožar i Hadžić vraćali s plaže u iznajmljen­u vilu.

U momentu kada su pokušali da otvore garažu, ubijeni su, a u njih je pucano iz “škorpiona” i “kalašnjiko­va”.

UTVRĐENO JE

KOJE SU IMALI KOŽAR I HADŽIĆ FALSIFIKOV­ANE I NA LAŽNA IMENA

 ??  ?? ovo je dodatni predah za građane, kazala je guvernerka tabaković
ovo je dodatni predah za građane, kazala je guvernerka tabaković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia