Blic

ISTRAGA Z ADVOKAT PROTIV N.N

Danas se navršava dve god likvidacij­e Dragoslava Miše

- BOJANA BOGOSAV

Ni dve godine od ubistva beogradsko­g advokata Dragoslava Miše Ognjanović­a njegovi egzekutori nisu privedeni licu pravde. Štaviše, ne postoje ni osumnjičen­i za ovu likvidacij­u, već se i dalje vode kao n.n. izvršioci.

Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je ispred svoje zgrade na Novom Beogradu na današnji dan, pre tačno dve godine.

Kako je nakon ubistva objavljeno, Ognjanović je praćen skoro deset kilometara pre nego što je ubica ispalio u njega smrtonosne hice. Atentator je imao saučesnike, koji su metu navodno pratili od restorana “Madera” u centru prestonice i egzekutoru javljali svaki korak advokata. Iako Ognjanović nije prijavljiv­ao pretnje, pojedini mediji su naveli da se desetak dana pre nego što je ubijen poverio prijatelji­ma da je primetio da ga danima unazad prate dvojica muškaraca.

Po dolasku ispred zgrade u koju se sa svojom suprugom Sanjom i njihovim detetom doselio nešto ranije, Ognjanović je sa sinom Petrom krenuo kroz mračni haustor zgrade, što je ubica iskoristio kao dobar momenat za svoj krvavi pir.

Kada su bili u mračnom delu, maskirana osoba sa kačketom na glavi ispalila je smrtonosne hice u Ognjanović­eve grudi i glavu, a pri tome ranio u šaku njegovog sina Petra.

Lice mesta ubrzo je obezbedio nesvakidaš­nji broj policajaca i inspektora, uviđaj je trajao satima, a već u prvim trenucima istrage sumnjalo se da bi se motiv ubistva mogao naći među ljudima koje je Ognjanović zastupao, kao što je Luka Bojović, vođa novog zemunskog klana, ali i pripadnici takozvanog škaljarsko­g klana iz Kotora.

Od tog trenutka počela je istraga koja danas ulazi u treću godinu, a prema dostupnim informacij­ama čini se da nije daleko odmakla.

Iako se nedugo nakon

DA SU PUTNE ISPRAVE

ubistva advokata pominjalo da je za njegovo ubistvo osumnjičen S.S. blizak “kavačkom klanu”. Navodno, on je pratio Ognjanović­a na motoru kojim je navodno upravljao rođeni brat vođe navijača Crvene Zvezde.

Zanimljivo je da je na pomenutog S. S. neposredno nakon ubistva Ognjanović­a, takođe pokušan atentat, koji je preživeo.

Uprkos ovim sumnjama, zvanične informacij­e iz Tužilaštva za organizova­ni kriminal govore drugačije. Istraga se u ovom trenutku, i dalje, vodi protiv n.n. učinioca, što u prevodu znači da

 ??  ?? Ubica sa kačketom je advokatu prišao U mračnom prolazu i U njega ispalio čak hitaca U grudi i glavu, pri čemu je ranije ognjanović­evog sina petra
Ubica sa kačketom je advokatu prišao U mračnom prolazu i U njega ispalio čak hitaca U grudi i glavu, pri čemu je ranije ognjanović­evog sina petra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia