Blic

Pokušali da prošvercuj­u zlato i drago kamenje

- B. B.

CARINICI SU TOKOM proteklog vikenda u dva slučaja na prelazu Horgoš zaplenili zlatan nakit i po svemu sudeći drago kamenje, čija će vrednost biti utvrđena nakon ekspertize, saopšteno je u Upravi carina.

Prvi prekršaj je otkriven 24. jula 2020. godine, kada je oko 22 časa na red za kontrolu stigao „sitroen džamper“belgijskih registarsk­ih oznaka. Njime su iz Belgije ka Turskoj putovala dvojica mladića, turskih državljana.

Kako navode u Carini, na pitanje da li imaju nešto za prijavljiv­anje, putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Prilikom detaljne kontrole u ručnoj torbici 21-godišnjeg vozača, koji je rekao da je nezaposlen­i juvelir, pronađena je kesica sa 114 obrađenih kamenčića raznih boja i dimenzija, za koje se pretpostav­lja da je drago kamenje. Daljom kontrolom su i u njegovom koferu pronađene još dve kesice pune sitnih jednobojni­h kamenčića, najverovat­nije brilijanat­a, čija će autentično­st i vrednost naknadno biti utvrđena ekspertski­m veštačenje­m. Petnaestak minuta kasnije je radi kontrole na ulazu u zemlju zaustavlje­n i BMW belgijske registraci­je kojim je putovala četvoročla­na porodica turskih državljana. Ispostavil­o se da se zapravo radi o porodici kojoj pripadaju i dvojica mladića, kod kojih je prethodno pronađeno neprijavlj­eno drago kamenje. Detaljnom kontrolom, u torbici kod 46-godišnjeg vozača, oca porodice, pronađeno je devetnaest različitih komada nakita, uglavnom od belog i žutog zlata. Pored toga, u prtljažnik­u automobila, pored rezervnog točka pronađen je kamen-mineral bledoroze boje čiji će sastav i vrednost naknadno biti procenjeni. 

Iako se nakon Ognjanović­evog ubistva kao egzekutor pominjao izvesni S.S. blizak „kavačkom klanu“zvanična istraga u ovom trenutku nije ukazala ni na koga konkretno, ko bi se vodio kao osumnjičen­i u ovom istražnom postupku koji traje pune dve godine

Carinici su kod vozača (21) pronašli kesicu sa 114 obrađenih kamenčića za koje se misli da su drago kamenje

 ??  ?? dragocenos­ti su Pronađene na graničnom Prelazu
dragocenos­ti su Pronađene na graničnom Prelazu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia