Blic

RTS 1, 21.50 Krivac

- ALEKSANDAR PIJEVAC

ZBOG PANDEMIJE KORONA virusa koja je tokom januara eksplodira­la u Kini, odložen je i početak fudbalskog šampionata. Umesto krajem februara, počeo je krajem jula. Igra se turnirski, 16 ekipa je podeljeno u dve grupe, u Dalijanu i Sužou. Veliki broj stranaca se nije vratio, a oni koji su doputovali upućeni su u dvonedeljn­i karantin. Među njima je i Duško Tošić, štoper Gvangžu Rič end Fors.

- Kad su nam prekinute pripreme u Dubaiju, vratio sam se u Srbiju. Morao sam 14 dana u karantin. U međuvremen­u su uvedene strože mere, pa sam produžio karantin za još dve nedelje. Po dolasku u Kinu opet sam morao 14 dana u karantin. Ukupno sam u karantinu mesec i po - kaže Duško Tošić.

Izolacija u Kini je strogo kontrolisa­na.

- Lice čoveka sam poslednji put video kad sam izašao iz aviona. Na aerodromu su me dočekali lekari u skafanderi­ma i sproveli do hotela. Iz sobe mogu samo na terasu. Svakog dana mi osoblje u skafanderi­ma donosi peškire i posteljinu, ali staru ne odnosi. Posetioci redovno kucaju na vrata Tošićeve sobe. - Pištolj za merenje temperatur­e mi stavljaju na čelo dvaput dnevno. Lekar u skafanderu dođe do vrata, ja otvorim, on proveri i ode. Testiraju me na virus koronu svaka tri dana. Radili su mi i dva analna brisa. Imam osećaj da proveravaj­u svako krvno zrnce - ispričao je Tošić. 

Portugalac je doneo titulu Juventusu, ali nije prvi strelac Serije A. Trener Mauricio Sari želi da ga odmori za revanš osmine finala sa Lionom (7. avgust), ali Kristijano se pita.

Država u kojoj uzimate titule nije važna kada ste sa druge planete. Ovako se navijači Juventusa zahvaljuju Kristijanu Ronaldu koji je sa deset golova po nastavku Serije A pomogao da šampionski pehar ostane u Torinu. Potugalac je tako postao prvi igrač u istoriji koji je bio višestruki prvak u Engleskoj (Mančester junajted, tri titule), Španiji (Real, dve titule) i sada u Italiji, u dresu “stare dame”.

„Gotovo je! Šampioni smo Italije. Oduševljen sam što sam osvojio drugi uzastopni Skudeto i što smo nastavili da ispisujemo istoriju velikog kluba. Ovu titulu želim da posvetim svim tifozima Juventusa, pogotovo onima koji su podneli najveće žrtve u doba pandemije. Virus nas je iznenadio sve i okrenuo je planetu naglavačke. Nije nam bilo lako, ali

„Pištolj za merenje temperatur­e mi stavljaju na čelo dvaput dnevno“.

nas je vaša hrabrost pogurala da ponovo budemo najbolji“, napisao je Ronaldo. Njemu je ovo ukupno 32. veliki trofej u karijeri, ali će najvrovtni­je da ostane uskraćen za još jedno zadovoljst­vo - neće biti prvi strelac lige.

Juventus dva kola pre kraja ima sedam bodova više od Intera, tako da će ceo tim sada morati da radi za Kristijana, koji zaostaje tri koraka za vodećim Ćirom Imobileom (34 gola). Ronaldo je u pobedi nad Sampdorijo­m (2:0) postigao prvi gol, ali je u poslednjim trenucima meča promašio penal, odnosno pogodio je samo prečku. S druge strane, Imobile je upisao het-trik u trijumfu Lacija nad Veronom (5:1). Imobile se tako na vrhu bitke za Zlatnu kopačku izjednačio sa Robertom

Levandovsk­im i ima još 180 minuta da pobedi.

Lacio kod kuće dočekuje Brešu i u poslednjem kolu gostuje Napoliju. Ronaldo će podvig pokušati da napravi protiv Kaljarija i Rome. Međutim, pitanje je koliko je realno da Ronaldo stigne i prestigne Imobilea. Juventus ove sezone igra najslabiji fudbal u poslednjih nekoliko godina, a primio je 38 golova.

Kristijano je protiv Sampdorije promašio prvi penal od ukupno 13, koliko je izveo ove sezone, dok je Imobile sa bele tačke pogodio 13 puta iz 14 pokušaja.

Trener Mauricio Sari se sada nalazi u nezavidnoj situaciji. Svi znaju koliko Ronaldo želi Zlatnu kopačku, ali bi iskusni stručnjak trebalo da Portugalca odmori pred mnogo važnje mečeve u Ligi šampiona. Italijansk­i mediji prenose da bi Sari hteo da Kristijano pauzira sve do revanša osmine finala sa Lionom, međutim, pitanje je da li će on da pristane i prihvati poraz. 

Juventus 7. avgusta dočekuje Lion i juri minus od jednog gola. Ako „stara dama“prođe, igraće sa boljim iz duela Mančester siti - Real (2:1).

Onaj ko nikada nije stajao na sredini odbojkaško­g terena i čekao prijem jakog protivničk­og servisa u odlučujući­m trenucima utakmice, ne može ni da pretpostav­i kakav je to osećaj, pišu „Novosti“.

Zato naša reprezenta­tivka Bianka Buša (26) može da se pohvali da je na poslednja dva takmičenja (SP, EP), na kojima je bila glavna meta u tim momentima, izdržala sve napade rivala, potpuno igrački sazrela i postala jedan od glavnih šrafova šampionsko­g tima. To je bila i preporuka da je selektor Zoran Terzić pozove da sarađuju i u turskom Fenerbahče­u.

- Mislim da smo brojali da sam na utakmici protiv Japana imala čak 70 prijema, što je baš mnogo - uz osmeh se priseća Bianka za „Novosti“.

- Došla sam u onu fazu da stanem na teren i kažem: „U redu, gađajte me, znam da ćete na mene“. Ali, pomogle su mi te situacije na najvećim takmičenji­ma, jer onda kad dođem u klub sve bude lakše.

Buša je trenutno na pripremama novog kluba i veoma je motivisana da se pokaže i u turskoj ligi, gde su i Tijana Bošković, Maja Ognjenović, Milena Rašić, Brankica Mihajlović,

Slađana Mirković...

- Mislim da Srbija ima najviše igračica ovde. Pričala sam s njima pre dolaska, svi su mi nahvalili Tursku. Vakifbanka, Ezačibaši i Fener su tri top kluba. Pratila sam i ranije te utakmice, stvarno sam svesna da sam došla u klub sa ogromnom tradicijom. Odmah se oseti ta veličina. Ekipa je super, ima mladih igračica, pa se oseti mladalačka energija. Lepo su me prihvatile.

Srpska četa u Fenerbahče­u samo može da joj olakša posao

(VIZURA, BG) mečevi: 15 setovi: 58 blokovi: 167 indeks 0,024 servis in: 0,013 smečeva 142 smeč ind 19,1

RANK

 ??  ??
 ??  ?? ćiro imobile ima tri gola više od ronalda na dva kola pre kraja serije a
ćiro imobile ima tri gola više od ronalda na dva kola pre kraja serije a
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia