Blic

Luka i Bobi spremni za pravi nastavak NBA lige

Mladi slovenački košarkaš je jednu asistencij­u ostao kratak za tripl-dabl u porazu Meveriksa od Indijane sa 118:111. Naš centar dobija sve veću minutažu i trener Rik Karlaj smatra da je Bobinator tajno oružje njegovog tima.

-

U DIZNIVORLD­U SU se nastavile pripremne utakmice pred restart NBA sezone, a Boban Marjanović je još jednom pokazao da mu igranje u strogo kontrolisa­n uslovima u „balonu” izuzetno prija.

Jeste Dalas izgubio od Indijane sa 118:111, ali stameni srpski centar je dominirao pod obručima. Džin iz Boljevca je na parketu proveo 15 minuta i zabeležio 11 poena i šest skokova.

Marjanović se izgleda toliko uželeo košarke da sada prosto leti po terenu. Svi već znamo koliko su dobri drugovi van terena Bobi i Luka Dončić, a na terenu njihov pikenrol izluđuje protivničk­e igrače.

Slovenac je takođe briljirao u noći između nedelje i ponedeljka i zamalo ostvario tripl-dabl. Za to mu je nedostajal­o jedno uspešno dodavanje - zabeležio je 20 poena, 11 skokova i devet asistencij­a.

Ako bude nastavio sa ovako dobrim partijama, Marjanović će sigurno biti jedan od stubova Dalasa tokom restarta sezone koji počinje poslednjeg dana jula, te tako opravda reči svog trenera Rika Karlajla:

- On je definitivn­o naše oružje i koristićem­o to što on radi. Biće nekih neobičnih duela na obe strane terena. Koristićem­o njegovu prednost u napadu i tražićemo kreativne načine da ga pokrijemo u odbrani.

Nema sumnje, za Bobija dolaze bolji dani u Dalasu.

Od srpskih igrača niko više nije igrao prethodne noći. Marko Gudurić nije ulazio u igru u porazu svog Memfisa od Hjustona (119:104). Iako je u pitanju pripremna utakmica, to tako nije gledao Džejms Harden koji je ubacio 31 poen i imao još osam skokova i devet asistencij­a.

Malo je falilo da na pripremnoj utakmici između Portland Trejl Blejzersa i Toronto Reptorsa dođe do fizičkog sukoba dvojice centara. Bosanskohe­rcegovački centar Jusuf Nurkić umalo je izazvao tuču nakon povratka na teren posle duge pauze zbog povrede.

On je nakon jednog skoka u napadu udario Serža Ibaku po ruci, da bi mu ovaj momentalno uzvratio.

Ovaj sukob ne treba da čudi, pošto su i Nurkić i Ibaka poznati kao vrlo impulsivni igrači.

Srećom, ubrzo su ih saigrači razdvojili, a Toronto je slavio sa 110:104. Nurkić je meč završio sa 17 koševa, 13 skokova i čak pet asistencij­a. 

Boban je definitivn­o naše oružje i koristićem­o to što on radi. Biće nekih neobičnih duela na obe strane terena. Koristićem­o njegovu prednost u napadu

kasniji profit, pošto planiraju potencijal­nu zaradu 30 miliona evra. Ja to znam - jasan je trener crno-belih.

Jedina dvojica srpskih fudbalera koja su se približila tim vrednostim­a su Luka Jović (Real, 60 miliona evra) i Nemanja Matić (Mančester junajted, 44,7 miliona evra).

Što se stranaca u našem prvenstvu tiče, Ričmond Boaći je rekorder sa 5,5 miliona evra, koliko je Zvezda zaradila kada je sjajni napadač otišao u Kinu. Partizan je za Rikarda Gomeša dobio tri miliona evra.

Od kada se fudbal vratio, napravljen­o je desetak transfera vrednijih od 20 milona evra, ali su sve u pitanju transferi između velikih klubova, kao što je odlazak Leroja Sanea iz Mančester sitija u Bajern, odnosno Miralema Pjanića koji je iz Juventusa prešao u Barselonu za 60 miliona evra.

Partizan ima pravo da svoje igrače ceni koliko god želi, međutim, želje su jedno, a realnost nešto potpuno drugo. Kinezi više nemaju novca za skupa pojačanja, kao ni Rusi ili klubovi sa Bliskog istoka. Zato deset miliona evra danas vredi koliko i 20 pre pandemije. 

Filip Stevanović je rođen 25. septembra 2003. godine u Užicu. Odrastao je u Arilju, gde je i počeo da trenira u lokalnom Vraniću, pre nego što je prešao u Partizan

 ??  ?? dalasu ide bolje kad su dončić i marjanović zajedno na terenu
dalasu ide bolje kad su dončić i marjanović zajedno na terenu
 ??  ??
 ??  ?? dejan stanković je u leto , nekoliko meseci pre . rođendana, prešao iz crvene zvezde u rimski lacio, za koji je u šest sezona odigrao !" utakmica
dejan stanković je u leto , nekoliko meseci pre . rođendana, prešao iz crvene zvezde u rimski lacio, za koji je u šest sezona odigrao !" utakmica
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia