Blic

Psovanje i jurnjava za Srbima po putu u Hrvatskoj

-

JURNJAVA PO AUTO-PUTU, presecanje, čestitanje

„Oluje”, psovanje...

Ovako je pre dva dana izgledao prolazak kroz Hrvatsku direktora Fondacije za otvoreno društvo Milana Antonijevi­ća, koji je još jedan u nizu primera da neprijatne scene iz svakodnevi­ce nisu nestale i da će, da bi se to dogodilo, morati još mnogo da se radi.

Sve se dogodilo na auto-putu, tokom vožnje, uz pominjanje “majke srpske”.

- Iz Hrvatske sa ljubavlju, dva manijaka dok se vraćamo kući upravo nas jure po autoputu, presecaju, traže da stanemo da nam čestitaju „Oluju“i pominju nam majku srpsku. Primer dobitnika tranzicije. Radite na tome da se ovo ne dešava - objavio je Antonijevi­ć na svom Tviter profilu obraćajući se Vladi Hrvatske.

On je za “Blic” ispričao da je putovao sa nekoliko prijatelja ka Beogradu kada se ovaj incident dogodio.

- Samo treba skrenuti pažnju na svaki od incidenata. Nije nešto što se često dešava, ali oko “Oluje” je očigledno da su tenzije takve da imate i ovakve incidente - rekao je Antonijevi­ć za “Blic”.

Kaže i da je u Hrvatskoj bio nekoliko dana, ali da nije bilo nikakvih problema niti sličnih situacija.

- Nisam se osećao previše ugroženo, samo smo hteli da skrenemo pažnju na to što se dešava. To je posao države Hrvatske, oni moraju da se bave porukama koje šalju. One što smo čuli prethodnih dana nisu išle ka smirivanju situacije, a treba se vratiti na pitanje žrtava i iz tog ugla gledati na sve što se dešava - objasnio je Antonijevi­ć.

Kako kaže, nije imao nameru da postavljan­jem fotografij­e politizuje situaciju, ali ističe da treba da budemo svesni da se ovakve stvari dešavaju.

 ??  ??
 ??  ?? Antonijevi­ć pustio sliku nasilnika i tagovao hrvatsku vladu
Antonijevi­ć pustio sliku nasilnika i tagovao hrvatsku vladu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia